<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37471>>.

Neix “Referents”, un projecte socioesportiu i de valors destinat als centres educatius

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, s’inclou dins el programa d’Educació a l’AbastEva Ledesma, Xavi Estrada, Lluís Cortés i Ramon Folguera, primers participants en aquesta iniciativa que visitarà vuit escoles i que es marca l’objectiu de seguir sumant més esportistes rellevants de les Terres de Lleida

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, s’inclou dins el programa d’Educació a l’AbastEva Ledesma, Xavi Estrada, Lluís Cortés i Ramon Folguera, primers participants en aquesta iniciativa que visitarà vuit escoles i que es marca l’objectiu de seguir sumant més esportistes rellevants de les Terres de Lleida

La sala Jaume Magre ha acollit la presentació de “Referents”, un projecte socioesportiu i de valors que arribarà, en una primera fase, a vuit centres educatius. La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, acompanyats de les persones impulsores del projecte, han estat els encarregats de presentar aquesta iniciativa que s’inclourà dins el programa municipal d’Educació a l’Abast.

Eva Ledesma, Xavi Estrada, Lluís Cortés i Ramon Folguera han impulsat el projecte que consistirà en què aquestes persones “Referents” vagin als centres educatius a fer unes xerrades en les quals es pretén posar en valor que, a través de l’esforç, il·lusió, empenta, etc., tothom pot arribar a aconseguir el seu somni, ha explicat Ignasi Amor. (Tall de veu I. Amor)

"Intentar trencar amb el tòpic que l’origen i/o la classe social son un impediment per fer allò que et proposes. Tots i totes podem trobar més o menys dificultats, uns entrebancs o uns altres, per aconseguir els nostres somnis. Amb aquesta activitat es pretén apoderar els infants. D’altra banda, també és una oportunitat que els infants s’apropin a persones que han vist per la televisió o mitjans de comunicació", ha posat de relleu Sandra Castro (Tall de veu S. Castro)

“Referents” neix com un projecte socioesportiu creat pel portal digital esportiu i de comunicació Fem Base adreçat a centres no només de la ciutat de Lleida i província, sinó a qualsevol lloc del territori català.

“Referents” treballarà mitjançant ponències als centres educatius, CRAE’s i centres tutelats, centres socials de barri, entre altres, aportant la seva experiència i utilitzant casos reals de superació personal, esforç, solidaritat, respecte, compromís, esforç per intentar aportar un granet de sorra en demostrar que moltes situacions difícils de la vida es poden superar o saber escollir el bon camí de la vida depèn de les pròpies decisions. Folguera ha posat de relleu que “pretenem aportar i sumar dins la societat i, a través de persones reconegudes que un cop també van estar dins d'una aula com a estudiants o com adolescents i a dia d'avui han trobat un propòsit i una carrera professional a través dels valors i son els nostres Referents. Per això, el més important que cal tenir present es que tots i totes podem ser Referents”. (Tall de veu R. Folguera)

1a fase de “Referents”

En aquesta primera fase participaran com a persones Referents Lluís Cortés (ex entrenador de futbol del Barça femení i actual seleccionador femení d’Ucraïna), Xavier Estrada Fernández (ex àrbitre internacional i actual àrbitre de VAR) i Eva Ledesma (campiona d’Espanya de Triatló Olímpic i entrenadora). Val a dir, que el projecte “Referents”està treballant per incorporar nous perfils al projecte amb la finalitat d’explicar les experiències també dins l’esport femení, adaptat i inclusiu de tot el territori.