<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37477>>.

Campionat de breakdance al pavelló municipal de Magraners

L’Xplosion 2022 és el punt de partida de l’activitat de breakdance que organitza LleidaJove fins al mes de maig per a tots els joves interessats en aquesta dansa urbana

L’Xplosion 2022 és el punt de partida de l’activitat de breakdance que organitza LleidaJove fins al mes de maig per a tots els joves interessats en aquesta dansa urbana

El pavelló municipal de Magraners ha acollit avui el campionat de breakdance Xplosion 2022, punt de partida de l’activitat de breakdance, que s’inclou en la programació 2022-2023 de l’àrea municipal de Joventut. Es durà a terme tots els dijous a la tarda a partir de la pròxima setmana a LleidaJove fins el mes de maig, amb la finalitat que més joves s’animin a practicar aquests balls.

Aquesta activitat ja es va organitzar el curs passat i va concloure amb un petit torneig de break al maig. Donada la bona acollida i valoració per part dels participants, s’ha decidit donar-li continuïtat amb la celebració d’aquest campionat, que permet als i les joves mostrar els aprenentatges adquirits al llarg d'aquests mesos, conèixer altres joves de Catalunya i d’altres ciutats aficionats a aquest tipus de ball urbà i gaudir d'una competició. El breaking serà esport olímpic a Paris 2024, fet que contribueix a que estigui en auge.

El campionat d’avui ha comptat amb la participació de més de 20 Bboys i Bgirls de Lleida, de diferents poblacions catalanes i també de Navarra, Aragó i la Comunitat Valenciana, que han competit en categoria junior (joves de 12 a 17 anys) i categoria Pro (més de 18 anys). Alhora, el jurat son Bboys reconeguts en aquest àmbit, com són Bboy Jorge (València), Bboy Junior (Alacant) i Bboy Benja (Monzón).

El campionat, que també ha comptat amb l’assistència del regidor de Joventut, Festes i Tradicions i Esports, Ignasi Amor, s’ha iniciat amb una masterclass a les 15.45h, oberta per a totes les persones assistents, perquè s’animin a conèixer i iniciar-se en aquest esport i la dansa urbana, a càrrec de Bboy Jandro (El Vendrell), qui també ha estat l’speaker de tot l’event. A partir de les 17h s’ha iniciat la competició entre els Bboys i Bgirls inscrites. Tot l’esdeveniment ha estat gratuït i amb entrada lliure i per animar la jornada s’ha comptat amb la música del Dj i Bboy B.Ros de Barcelona.

Aquest campionat està organitzat pel departament de Joventut i finançat pel ministeri de Sanitat, dins del marc del Pla Nacional sobre Drogues, amb la col·laboració de Bboy Blu Juanan, del Servei Municipal d’Esports, l’entitat La Cristaleria, Ombak i Madlab.