La Paeria i l'ajuntament pedani signen el conveni per a finançar les obres del cementiri de Raimat

L'EMD rebrà una dotació de 50.000 euros per a dur a terme les obres de posada a punt de l'equipament i n'assumirà la gestióLa família Raventós ja havia acordat amb l'Ajuntament la cessió de l'espai, del qual eren titulars des de la seva creació l'any 1923

El Paer en Cap de l'Ajuntament de Lleida, Miquel Pueyo, i la presidenta de l'Entitat Municipal Descentralizada (EMD) de Raimat, Ainhoa Casabón, han signat un conveni de col·laboració que permetrà que el cementiri de Raimat, que fins ara era de titularitat privada, passi a ser un servei municipal gestionat per la mateixa EMD en benefici del veïnat de Raimat.

El cementiri privat de Raimat data de l'any 1923 i és propietat de la família Raventós, que al llarg dels anys ha permès la seva utilització en serveis funeraris a la població de Raimat, que no en disposava de cap altre a la localitat. La Paeria i els titulars d'aquest cementiri privat han arribat a un acord per a la seva cessió perquè es converteixi en un servei municipal amb titularitat per a l'EMD.

No obstant això, perquè l'EMD assumeixi aquest servei, abans cal fer obres per adequar el recinte als requisits i condicions de seguretat i salubritat que estableix la normativa. Per a fer-ho possible, la Paeria es compromet a aportar una transferència de capital de 50.000 euros a l'ajuntament pedani.

Aquesta aportació permetrà cofinançar les obres d'adequació de diversos espais del cementiri, que compten amb un pressupost de 28.196,41 euros (IVA inclòs), i el projecte per a la construcció de 15 nínxols i 8 columbaris, que tenen un pressupost de 48.819,3 euros. El conveni també contempla que l'EMD rebrà una bestreta del 80% de la subvenció un cop adjudicat el primer dels projectes. Serà també l'EMD qui determinarà si s'estableix taxa per a la concessió dels nínxols.