Inici dels tallers per prevenir i actuar davant d’abusos sexuals i altres formes de violència en espais educatius
Es faran catorze tallers a l’alumnat de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol, el Conservatori i Escola de Música i l’Aula de Teatre i també a les seves famílies. Es plantegen situacions concretes per identificar, prevenir i actuar. L’objectiu és aplicar els protocols de prevenció per crear entorns educatius segurs
La Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme ha programat tallers de formació amb el títol “Prevenció i actuació davant d’abusos sexuals i altres formes de violència en espais educatius” que s’adreçaran a l’alumnat de les escoles municipals d’ensenyaments artístics i a les seves famílies. Aquesta actuació forma part del desenvolupament del Projecte “Espais Segurs”, que té com a objectius ajudar a identificar conductes abusives, a prevenir-les i a demanar ajuda, tenint en compte els protocols propis de cada escola i els canals de suport i de denúncia. En concret, dotze dels tallers es faran amb l’alumnat de Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol (EAM), del Conservatori i Escola de Música i de l’Aula Municipal de Teatre. I dos més s’impartiran a les famílies. La formació està pensada de manera pràctica. Planteja situacions concretes i com actuar si es pateix directament una situació d’abús o bé si se n’és coneixedor/a. Entre les eines que s’expliquen, que estan a l’abast dels centres, l’alumnat i les famílies, hi ha l’aplicació mòbil CO-Resol.
La formació s’ha iniciat aquest dilluns a l’Aula Municipal de Teatre, amb tres tallers per a alumnes a partir dels 12 anys, i continua avui dimecres amb tres tallers a l’EAM, i els divendres 28 d’octubre i 4 de novembre, amb 6 tallers al Conservatori i Escola de Música. Està previst que la formació arribi a uns 300 alumnes i a un centenar de famílies.
Les famílies tenen l’opció de formació presencial avui a l’Auditori Municipal Enric Granados, a les 17.30 h, o bé fer-la en línia demà dijous, dia 20, a la mateixa hora, a les 17.30 h, prèvia inscripció en aquest formulari.
Amb aquesta acció es dona un pas més endavant en l’aplicació dels protocols de prevenció d’abusos sexuals i altres formes de violència en l’espai educatiu per fer des les escoles municipals espais segurs i lliures de violències.
La formació que s’ha previst va a càrrec de dues expertes:
-la Dra. Elena Garrido Gaitán. Psicòloga Perit Forense Acreditada i en exercici. Professora d’assignatures de Psicologia Jurídica i Criminal a la Facultat de Psicologia i Criminologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat Oberta de Catalunya. Docent del Màster de Psicologia Jurídica i Forense de la UAB, del Postgrau en Violències Masclistes de la UAB així com en altres estudis similars. Experiència professional en la intervenció amb persones penades i víctimes de processos de violència.
-I la Dra. Inés Lovelle Iglesias. Psicòloga Perit Forense Acreditada i en exercici. Professora d’assignatures de Psicologia Jurídica i Criminal a la Facultat de Psicologia i Criminologia de la Universitat de Barcelona (UOC) i de la Universitat Oberta de Catalunya. Experiència professional en la intervenció amb persones penades i víctimes de processos de violència. Docent del Màster de Psicologia Jurídica i Forense de la UAB.
L’acció està organitzada per la Paeria amb el suport de la Diputació de Lleida.
L’alumna de l’EAM, Tània Guiu Solé, ha creat els cartells per fer la difusió d’aquesta acció.