La mesa de contractació de la Paeria proposa l’adjudicació de les obres de l'Equipament Comunitari per a Múltiples Usos

Els treballs tenen un pressupost de 4,2 milions d'euros i un termini d'execució de vuit mesos

La mesa de contractació de l'Ajuntament de Lleida ha proposat avui l’adjudicació de les obres de l'Equipament Comunitari per a Múltiples Usos (ECMU). Els treballs estan pressupostats en 4.254.000 euros (més IVA) i el termini d'execució està fixat en vuit mesos. A la licitació es van presentar cinc empreses.
Abans d'acabar l'any, es durà a terme la demolició de les antigues sitges que estan situades al solar que ha d'acollir l'equipament. El contracte del seu enderroc s’adjudicarà en les pròximes setmanes, en la Junta de Govern Local.
Després de la proposta de la mesa de contractació, el procés d’adjudicació de les obres de l’ECMU segueix ara amb la presentació de la documentació i de l’aval bancari per part de l’empresa. Un cop revisada la documentació s’aprovarà per la Junta de Govern Local.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que l’ECMU forma part del full de ruta en Polítiques d'Inclusió a Lleida i estarà destinat, per una banda, a l'allotjament temporal de persones que arriben a la ciutat a l’estiu en recerca de feina a la campanya de la fruita: “ajudarà a què no hi hagi persones dormint al carrer a l’estiu”. De l'altra, durant la resta de l'any, funcionarà per a estades limitades de col·lectius diversos, emergències estacionals o altres usos que puguin sorgir.
La regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha remarcat que la Paeria continua treballant per definir el model de gestió de l'equipament i ha afegit que continuarà parlant amb tothom que hi estigui interessat per rebre propostes i incorporar-ne al projecte.
L'ECMU es construirà al solar situat al carrer Xavier Puig Andreu números 7-9, que també té façana per Oriol Martorell 2. El projecte planteja un edifici de tipus modular.
La planta baixa està composta per pilars i bigues metàl·liques col·locats in situ, i les dos plantes superiors seran mòduls prefabricats. La superfície construïda total és de 3.283,8 metres quadrats, amb un total de 34 habitacions de diferents tipologies.

Aquesta actuació compta amb una ajuda de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, per import de 4.000.000 euros, i una altra de la Diputació de Lleida, per import de 600.000 euros.