<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37569>>.

L’òpera “Don Giovanni”, aquest divendres al Teatre de la Llotja

En el marc de la programació de LaTemporada, arriba a Lleida aquesta òpera bufa en dos actes, sobretitulada en català, de Wolfgang Amadeus Mozart

En el marc de la programació de LaTemporada, arriba a Lleida aquesta òpera bufa en dos actes, sobretitulada en català, de Wolfgang Amadeus Mozart

Aquest divendres, 4 de novembre, a les 20 hores, arriba al Teatre de la Llotja l’òpera “Don Giovanni”, en el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida i amb la col·laboració de la Fundació Òpera Catalunya i la participació del Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Una òpera bufa en dos actes, sobretitulada en català, amb text de Lorenzo Da Ponte inspirat en el de Giovanni Bertati per a Giuseppe Gazzaniga i basat, com ell, en el “Don Juan Tenorio” de Molière i més llunyanament en “El burlador de Sevilla y el convidado de piedra de Tirso de Molina”.

Aquesta òpera va ser estrenada al Teatre Nostic de Praga, el 29 d’octubre de 1787.

Les entrades (36 € general /32 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l'Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

2a conferència del cicle “Parlem de música, una eina per anar de concert”

Dijous, 3 de novembre, a les 19 h, la Sala 2 de l'Auditori acollirà la 2a conferència del cicle que organitza la Biblioteca-Fonoteca de l'Auditori Enric Granados Parlem de música: una eina per anar de concert. Anirà a càrrec del musicòleg i historiador de l’art Albert Ferrer Flamarich amb la conferència “Descobrir el Don Giovanni de Mozart”, òpera que es representarà divendres 4 de novembre, a les 20 hores, al Teatre de la Llotja. En aquesta xerrada s’explicaran les claus musicals i dramatúrgiques d'aquesta òpera fascinant i de gran intensitat teatral, una obra cabdal del repertori. L’entrada és lliure i gratuïta.

El cicle de conferències “Parlem de música, una eina per anar de concert” té la voluntat de fer difusió dels concerts programats dins LaTemporada d’arts den viu de Lleida i l’organitza la Biblioteca-Fonoteca de l’Auditori Municipal Enric Granados. Es tracta d’un cicle de 9 xerrades de nivell divulgatiu impartides per músics i professors especialitzats en la matèria i que pretenen apropar i enriquir l’audició dels concerts. A banda dels concerts programats a l’Auditori Municipal Enric Granados, aquest curs s’han afegit 2 òperes que es representaran al Teatre de la Llotja.