Més de deu mil cerques a la web per localitzar els difunts al cementiri

El departament de Salut Pública va posar en marxa el servei els dies previs a Tots Sants per a facilitar a la ciutadania la consulta del lloc d'enterrament dels seus familiars

Més de deu mil persones van fer ús del servei posat en marxa la setmana passada al web del departament de Salut Pública de la Paeria per a facilitar la localització dels difunts al cementiri de Lleida.

Així, entre els quatre dies previs a la festivitat de Tots Sants i el mateix 1 de novembre es van registrar un total de 10.933 accessos, amb una xifra màxima de 3.419 el 28 d'octubre, el dia que es va anunciar aquest nou servei.

La tinent d'alcalde i regidora de Salut Pública, Montse Pifarré, ha destacat la feina de depuració dels més de 100.000 registres, des del 1806 fins ara, que consten a la base de dades, que ha dut a terme el personal de l'Ajuntament per a poder disposar d'aquesta eina i que ha permès ubicar més del 80% dels nínxols. "Amb aquest cercador volem fer ús de les funcions que ens permeten les noves tecnologies per a facilitar la visita al cementiri i que a tothom li resulti senzill localitzar el lloc d'enterrament del seu familiar", ha assenyalat Pifarré.

El cercador, desenvolupat pel departament d’Informàtica, Tecnologies i Serveis Digitals, està situat a l'apartat de la web dedicat al cementiri i permet localitzar el departament, el número de nínxol i la fila on està inhumada la persona difunta, a partir del seu nom i cognoms. També s'ofereix l'opció de localitzar la tomba en un plànol i com arribar-hi.

Malgrat l'oferta telemàtica d'aquest servei, si algun ciutadà o ciutadana té dificultats per a localitzar alguna persona difunta, s'ha habilitat el correu electrònic: salutpublica@paeria.cat per atendre qualsevol incidència.