Tanca el Lleidantic més complet i dinàmic

La incorporació de Mini Expotren a Lleidantic, Lleida Retro i Trobada del Disc ha comportat un èxit d’assistència de públic i alt grau de satisfacció per part dels expositors

“La incorporació de Mini Expotren a Lleidantic, Lleida Retro i Trobada del Disc, amb 1.000 metres més d’exposició, ha suposat un pas endavant molt important per a aquest esdeveniment firal, ja que s’han creat unes sinèrgies molt important entre les quatre fires, que s’han complementat perfectament i s’ha traduït en molta afluència de públic i en un alt grau de satisfacció per part dels expositors”. Amb aquestes paraules ha resumit Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, els resultats de les quatre fires paral·leles, que en conjunt “han registrat un nivell important de vendes”.

Oró ha afegit que “el resultat de la combinació d’aquests quatre àmbits ha estat un certamen molt dinàmic, amb visitants de molts indrets de l’Estat, i per tant la nostra voluntat és que aquest quàdruple saló tingui continuïtat”. El director de Fira de Lleida ha incidit en l’impacte positiu que té aquest esdeveniment en l’economia de la ciutat.

La 28a edició de Lleidantic (Saló d’Antiquaris i Brocanters de Lleida), la 15a edició de Lleida Retro (Fira de Vehicles Clàssics), la 11a Trobada del Disc i la 1a edició de Mini Expotren (Saló del Col·leccionisme i Modelisme Ferroviari) tancaran avui les portes amb una previsió d’assolir els 5.000 visitants. El certamen ha comptat amb 36 expositors procedents de Catalunya, Madrid i l’Aragó, una superfície bruta d’exposició de 4.000 m2 i milers d’objectes de tots els estils i èpoques.

“Com una pizza Quatre estacions”
Raúl Valls ha ratificat la voluntat de mantenir Mini Expotren, ja que “hem vist que el nostre sector de públic, en general un públic molt fidel, no ha faltat a aquesta rèplica reduïda de tardor de Lleida ExpoTren, mentre que per part dels expositors també hi ha una clara intenció de repetir”. Valls ha afirmat que “alguns visitants ja han comparat aquest certamen amb una pizza Quatre estacions, ja que aplega quatre passions com són les antiguitats, els trens en miniatura, els automòbils clàssics i els discs de col·lecció”.

Finalment, Vidal Vidal, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, ha dit que Mini Expotren “ha suposat una innovació important que ha potenciat notablement l’afluència de públic”. Vidal ha remarcat que “parlem d’expositors i visitants que venen de molts indrets, com ara Barcelona, Madrid, Saragossa o València, que donen molta vida a la ciutat”.

Entre les novetats d’aquesta edició del certamen, destaca la gran exposició de 80 vehicles organitzada pel Club de Vehicles Històrics de Lleida en el marc de Lleida Retro, amb la presència d’una vintena de cotxes que han participat en el 1r Ral·li de Regularitat Lleida Terres de Ponent de la Copa Catalana, a més de col·leccions de models Ford, de Mercedes, de Seat 127 i de vehicles, camions i tractors antics.

També han estat remarcables la mostra de 88 figures de la Mare de Déu de Montserrat exposades pel col·leccionista Josep M. Sabartés, la presència de l’únic taller de Catalunya de reparació de motos que compta amb el Distintiu de producte D’Artesania (D’A), la mostra d’obres d’art a càrrec de l’Associació Arts de Ponent i la trobada del Club Vespa de Lleida celebrada aquest diumenge davant del Pavelló 4 de Fira de Lleida.
Cal recordar que els sectors que conformen Lleidantic, Lleida Retro, Trobada del Disc i Mini Expotren són els de la ceràmica, cristall i escultura; estris antics; joieria; llibres i arts gràfiques; pisa i porcellana anglesa; mainatge de cuina; mobles; numismàtica; orfebreria i argenteria; pintura; roba; marfil; discos; vehicles clàssics i antics; clubs i associacions, restauració de motos i modelisme i maquetisme ferroviaris.