El Consell de Zona decideix avui sobre la implantació d’aparcament regulat als carrers Cristòfol de Boleda, Segòvia i Segrià

Després de recollir 16 propostes mitjançant el procés d’escolta activa de la plataforma Decidim, 173 adhesions a la proposta favorable a la zona blava i 154 adhesions a la proposta contrària El consell està obert a la participació de tots els veïns i veïnes del barri

El consell de la Zona 06 (Camp d’Esports, Ciutat Jardí i entorns) celebrarà una sessió extraordinària aquest vespre per prendre una decisió sobre la implantació d’aparcament regulat en zona blava en tres carrers, Cristòfol de Boleda, Segòvia i Segrià, després del procés d’escolta activa que s’ha dut a terme mitjançant la plataforma “Decidim”, arran d’una petició dels veïns i veïnes, entitats i comerciants del barri.

En aquest procés participatiu es van registrar un total de 173 adhesions a favor de la proposta d’implantar zona blava, així com 154 a favor de no realitzar cap actuació. Ara, a partir d’aquestes dades la decisió la prendrà el Consell de Zona, que se celebrarà al local social del barri demà a les 20.00 hores i al qual hi estan convidats tots els veïns i veïnes. El govern municipal s’ha compromès a aplicar la decisió del barri.
La proposta planteja situar les places de zona blava al llarg de tot Cristòfol de Boleda i Segòvia i al carrer Segrià entre el Passeig de Ronda i els Jardins de Jaume Magre, i deixa al marge altres vials pròxims com Alcalde Pujol. D’aquesta manera es vol afrontar la problemàtica que suposa l’existència de dobles fileres i de vehicles estacionats tota la setmana al mateix indret, així com, tal i com es comenta en les propostes fetes a través de la plataforma Decidim, accedir amb més facilitat al comerç del barri, afavorint la compra local en aquests carrers tant transitats.
El procés per avaluar la solució reclamat pels diferents agents socials, es va iniciar el passat 27 de juny del 2022 amb la reunió de la comissió de treball per al disseny, planificació i elaboració de la proposta. En el decurs de la trobada es va constatar la problemàtica existent a la zona pel que fa als estacionaments amb doble fila i els estacionaments permanents, que impedeixen la rotació de vehicles.
Un cop feta la reflexió respecte a la matèria es va acordar obrir el procés en la plataforma Decidim per conèixer, escoltar l’opinió de la ciutadania i analitzar la tendència respecte a aquest tema.
El mecanisme d'escolta activa es va iniciar amb una sessió informativa el passat 2 de novembre, que es va complementar amb una bustiada a tot el veïnat i amb l’espai de participació online de la plataforma Decidim Lleida. Allà, les persones interessades han pogut informar-se sobre tot el procés i adherir-se a la proposta de la zona blava, a l'opció de no engegar cap actuació i mantenir la mobilitat del barri tal com està, o fer altres propostes o suggeriments. També es van posar en marxa "punts d'interacció mòbil", a càrrec de connectors i connectores digitals pels carrers afectats, visites a col·lectius específics i un punt d'adhesió presencial al local social el passat dia 17, per donar oportunitat de participar a tothom.
La voluntat de tot aquest procés, per part del govern de la Paeria, que ha comptat amb la participació de 339 persones, ha estat donar espai a la diversitat de veus i opinions entorn a la implantació de la zona blava en els carrers mencionats, així com generar el debat al barri, per arribar a una presa de decisió definitiva i consensuada en el Consell de la Zona 6.