<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37709>>.

Una aplicació amb criptomonedes, paqueteria que aprofita els desplaçaments i la creació d’una agenda nutricional, Premis Lleida Talent Emprenedor 2022

S’han premiat 13 projectes dels 33 presentats per part de 13 centres educatius de Lleida i provínciaL’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar la presentació d’idees i pràctiques emprenedores que ajudin a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat

S’han premiat 13 projectes dels 33 presentats per part de 13 centres educatius de Lleida i provínciaL’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar la presentació d’idees i pràctiques emprenedores que ajudin a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat

Avui ha tingut lloc el lliurament de la 9ena edició dels Premis Lleida Talent Emprenedor 2022.L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar la presentació d’idees i pràctiques emprenedores que ajudin a fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat que cursa estudis d’educació infantil i primària, ESO, batxillerat, estudis pre-professionalitzadors i cicles formatius de graus mitjans i superiors de les Terres de Lleida.

Els premis Lleida Talent Emprenedor es dirigeixen a tots els centres, públics i privats, de les Terres de Lleida i el seu alumnat que, durant el curs acadèmic 2021 – 2022, hagin desenvolupat programes educatius que promoguin l’esperit emprenedor i/o contribueixin a millorar la formació de l’alumnat en l’àmbit de la creació d’empreses.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, acompanyat de Carles Gibert diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i de la Sra. Montse Casals, coordinadora de Formació Professional dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, han presidit el lliurament de guardons de l’edició actual, en la qual hi han participat els següents 13 centres educatius:

Col·legi Episcopal de Lleida, La Salle Mollerussa, Institut Escola del Treball, Centre Integral de Formació Professional Ilerna, Institut Torre Vicens, Escola Arrels dels Alamús, Escola Mont-Roig de Balaguer, Escola Castell Ciutat (Zer Urgellet), Col·legi el Carme de Lleida, Institut Alcarràs, Institut Samuel Gili i Gaya, Institut Alfons Costafreda de Tàrrega, Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.

Dels 33 projectes presentats, aquests són els 13 projectes premiats en l’edició 2022 del programa Lleida Talent Emprenedor:

INFANTIL I PRIMÀRIA

- Premi al projecte més creatiu: Emprenedoria a la ZER Urgellet de l’ Escola Castell Ciutat

Activitat: Projecte interdisciplinar en el que participa tot l’alumnat d’educació infantil i primària de la ZER. Els infants han creat les seves pròpies cooperatives, han gestionat un microcrèdit i han dissenyat el productes que han venut al mercat. A través de la venda de productes elaborats amb material reciclat i amb materials aportats per una escola senegalesa ha permès recaptar fons per arreglar l’escola del Senegal.

- Menció especial: Emprendre a l’Escola Rural de l’escola Arrels dels Alamús
Activitat: Projecte en el que participa l’alumnat de cicle superior de l’escola, amb la finalitat de posar en valor els territoris rurals, veient-los com a entorns on trobar oportunitats i prendre un primer contacte amb el món empresarial i econòmic.

ESO

- Premi a la idea més innovadora o creativa: CRYPTOSPORT del centre La Salle Mollerussa
Activitat: Aplicació amb criptomonedes que fomenta la pràctica d’activitat física per evitar el sedentarisme de les persones.

- Premi al millor treball de síntesi: PACKEO 22 del col·legi El Carme de Lleida
Activitat: Aplicació i web per crear una comunitat d’usuaris disposada a transportar i enviar paquets aprofitant els desplaçaments propis.

BATXILLERAT

- Premis al millor treball de recerca, relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empresa: WEMANAGE del centre Institut d’Alcarràs
Activitat: Consultora financera per a empreses, principalment, orientada a empreses promogudes per joves i/o del sector d’energies renovables.

- Premis al treball de recerca amb més aplicabilitat al món de l’empresa: PETIT ATELIER del centre Col·legi Episcopal de Lleida
Activitat: Empresa d’estampació de teixits, tant de disseny propi com per encàrrec dels clients.
- Menció especial: EDITORIAL BECQUER del centre INS Gili i Gaya de Lleida
Activitat: Editorial focalitzada en el públic jove de 18 a 25 anys, que també ofereix servei de biblioteca i club de lectura.

ESTUDIS PRE-PROFESSIONALITZADORS

- Premi al projecte més creatiu: FLAMIFERIA. EMPRESA SIMULADA A L’AULA del centre INS Escola del Treball de Lleida
Activitat: Projecte adreçat a l’alumnat del mòdul professional de preparació de comandes i venda de productes.

CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ

- Premi a la millor idea emprenedora REAL BASKET GAME del centre INS Alfons Costafreda de Tàrrega
Activitat: Aplicació mòbil per posar en contacte persones que vulguin aprendre i jugar a basquet.
- Premi al millor projecte: PASTISSERIA - CAFETERIA EL RUSC del centre INS Escola d’Hoteleria I Turisme de Lleida
Activitat: pastisseria – cafeteria als Alamús.

CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

- Premi a la millor idea emprenedora: VIUSTILO de centre ILERNA
Activitat: Disseny i creació d’una agenda nutricional.
- Premi al projecte més viable: SHAKE IT & DRINK del centre Escola del Treball de Lleida
Activitat: Fabricació de sucs naturals de fruites enriquits amb probiòtics i alga Chlorella.
- Menció especial: MOLECULAR DEVELOPMENT del centre INS Torre Vicens de Lleida

Activitat: Visibilitzar la recerca biomèdica a través d’una revista especialitzada i una web divulgativa.

Els premis, que han repartit un total de 5.800 euros entre els diferents projectes guanyadors, es convoquen des de l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i formen part del programa Lleida Talent Emprenedor, que també desplega un seguit d’accions formatives adreçades a l’alumnat i al personal docent de tots els centres públics i privats de la província de Lleida.

Aquest any, els premis han comptat amb la col·laboració de l’alumnat d’ILERNA i de l’Escola del Treball que han participat en l’organització de l’acte de lliurament i també en la seva dinamització i comunicació a través de les xarxes socials.
Lleida Talent Emprenedor va néixer el curs 2014-2015 amb la finalitat de fomentar la cultura emprenedora en l’àmbit del sistema educatiu, despertar entre l’alumnat l’interès pel món de l’empresa i promoure iniciatives empresarials, mitjançant accions i activitats adreçades a l’alumnat i personal docent.