Cinemón Xic tanca amb èxit la seva setena edició

La projecció del film 'La meva mare és un goril·la' ha omplert avui la Llotja i ha permès treballar en un taller amb les famílies assistents sobre el respecte a la diversitat

L'auditori Leandre Cristòfol del palau de congressos de la Llotja ha acollit aquest matí l'última sessió de la setena edició del cicle de cinema infantil amb valors Cinemon Xic, que organitza la regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes. La tinent d'alcalde Sandra Castro ha destacat l'èxit, un any més, d'aquesta activitat lúdica i de conscienciació social, que ha exhaurit les localitats disponibles per a les quatre sessions programades.

Avui s'ha pogut veure 'La meva mare és un goril·la', que presenta la Jonna, una noia que ha viscut a l'orfenat tota la seva vida. Un dia ve una goril·la que l'adopta. La Jonna triga un temps a acostumar-se a la seva nova mare, però quan tot comença a funcionar bé, les autoritats locals amenacen la seva existència. El visionat del film s'ha acompanyat amb un taller posterior a càrrec de l'entitat Agipa, que ha permès treballar a les persones assistents sobre el respecte a la diversitat en tots els àmbits.
Castro ha presentat la pel·lícula i ha assenyalat que la voluntat de la regidoria amb aquest cicle és ajudar a completar l'educació en valors que duen a terme les famílies.

Cinemon Xic també forma part de l'ampli ventall d'activitats organitzades per l'Ajuntament de Lleida per reivindicar els Drets dels Infants amb motiu del Dia Mundial de la Infància, el dia 20 de novembre, i també pel Dia Internacional de la Ciutat Educadora, aquest dimecres, dia 30.

Cinema en valors vinculats als Drets Humans i els ODS

Cinemón Xic és una activitat organitzada per la regidoria d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes que se celebra anualment i que ofereix a les famílies de Lleida la possibilitat de gaudir de cinema infantil amb una visió pedagògica d'educació en valors. En aquesta edició quatre sessions, les tardes dels dissabtes 5 i 12 de novembre, i els matins dels diumenges 20 i 27 de novembre.

Els valors exposats durant el cicle van en la línia del respecte als Drets Humans (DH) i el treball en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Concretament la cura del nostre entorn (persones, fauna i flora), la cultura de Pau, el respecte i les aliances mútues, i l'equitat de gènere com a eix transversal.

Amb Cinemón Xic, la regidoria pretén donar continuïtat anual al projecte Cinemón, oferint un espai de reflexió familiar adreçat especialment per al públic infantil i juvenil. Pretén ser un espai d'educació en valors amb cinema adaptat a les característiques dels i les infants de la ciutat de Lleida.

A la web del Cinemón Xic es facilita tota la informació i material educatiu de suport preparat, per tal que les famílies puguin treballar a casa els valors que es veuran a la projecció.