<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/37742>>.

“Vistes al mar”, una obra emblemàtica de la música de cambra catalana, a l’Auditori

A càrrec del Quartet Teixidor, aquest dijous, 1 de desembre, a les 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada LleidaEspectacle inclòs en la promoció Black Friday de LaTemporada Lleida amb un 30% de descompte en la compra d’entrades a taquilla o online

A càrrec del Quartet Teixidor, aquest dijous, 1 de desembre, a les 20 hores, en el marc de la programació de LaTemporada LleidaEspectacle inclòs en la promoció Black Friday de LaTemporada Lleida amb un 30% de descompte en la compra d’entrades a taquilla o online

“Vistes al mar”, una obra emblemàtica de la música de cambra catalana sonarà aquest dijous, 1 de desembre, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. El Quartet Teixidor oferirà aquest concert en què el públic tindrà l’oportunitat d’escoltar, per primera vegada en temps moderns, una transcripció de l’època per a quartet de corda.

L’obertura per l’òpera “El barber de Sevilla” que el targarí Ramon Carnicer va escriure el 1818 va gaudir d’un gran èxit des del mateix dia de l’estrena. El mateix Rossini la va trobar excel·lent i va donar el vistiplau perquè es pogués tocar en substitució de la seva pròpia, fet que, sobretot durant el segle XIX, es va produir molt sovint.

Eduard Toldrà és un dels nostres grans músics. Durant la seva carrera fou violinista, compositor i director d’orquestra. El seu quartet “Vistes al mar”, guanyador del Premi Fundació Rabell el 1920, s’ha convertit en una obra emblemàtica de la música de cambra catalana. Cada un dels tres moviments està inspirat en un poema de Joan Maragall. Hi podrem escoltar un estil musical plenament noucentista, on la frescor de l’escriptura de Toldrà ens descriu l’espurneig i la brillantor mediterrànies que trobem als poemes de Maragall.

A la segona part, el Quartet en La major op. 18 n. 5 de Beethoven, una obra plena de vigor i d’empenta, escrita prenent com a model el Quartet K464 del seu admirat Mozart.

Programa

I

Obertura de “El barber de Sevilla”                          R. Carnicer

(arranjament de l’època per a quartet de corda)

Vistes al mar                                                              E. Toldrà

Xavier Hidalgo, dient

II

Quartet en La Major, op. 18 n. 5                              L. van Beethoven

Aquest espectacle està inclòs dins de la promoció Black Friday de LaTemporada Lleida i, per tant, juntament amb 9 espectacles més de música i teatre, té un 30% de descompte en la compra d’entrades a taquilla i online (cal posar el nom de la tarifa BLACK FRIDAY 2022 i el nom del promocode: BLACKFRIDAY22).