La formació, l’ocupació i l’emprenedoria, eixos de la propera edició de FormaOcupa
El saló lleidatà tindrà lloc el 23 i 24 de febrer en format presencial, amb la voluntat d’esdevenir una fira oberta a la ciutat i tot el territori
El saló lleidatà tindrà lloc el 23 i 24 de febrer en format presencial, amb la voluntat d’esdevenir una fira oberta a la ciutat i tot el territori
El Comitè Organitzador de FormaOcupa (Saló de la Formació i Ocupació de Lleida) està preparant ja la propera edició del certamen, que tindrà lloc el 23 i 24 de febrer del 2023 en format presencial i amb tres eixos bàsics: la formació, l’ocupació i l’emprenedoria. FormaOcupa torna en forma presencial amb la voluntat d’esdevenir una fira oberta a tota la ciutat i a tot el territori per donar a conèixer l’àmplia oferta formativa i l'ecosistema d'ocupació i emprenedoria de Lleida. El saló es planteja com un punt de trobada entre tots les i els joves i les persones en general que volen formar-se, trobar feina i millorar professionalment, i les empreses que cerquen talent.
En el decurs de la darrera reunió del Comitè Organitzador, es va presentar aquest nou model de fira, ideat en funció de les necessitats actuals de les persones, empreses i patronals. El Comitè Organitzador està format per representants de l’Ajuntament de Lleida, IMO, Fira de Lleida, Departament d’Educació, SOC, UGT, CCOO, COELL, Cambra de Comerç i Indústria, Diputació de Lleida i PIMEC. Aquest comitè s’anirà ampliant amb les entitats i actors del territori.
El regidor d’Ocupació i Responsabilitat Social, i president de l’IMO, David Melé, ha explicat que “el primer dels tres eixos, la Formació, pretén donar resposta a les necessitats d’orientació acadèmica i professional dels i les joves i de totes aquelles persones de qualsevol edat que en tinguin necessitat. L’objectiu és presentar la més àmplia i variada oferta formativa d’entitats i empreses públiques i privades que ofereixen formació i orientació en FP, graus universitaris, estudis superiors, màsters i postgraus, formació ocupacional i continuada i tota la formació complementària que capaciti i permeti millorar les possibilitats d’inserció laboral”. Melé ha agraït la col·laboració plena amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Lleida i les sinergies que s’han anat generant i consolidant al llarg dels darrers anys.
Melé ha manifestat que, respecte a l’Ocupació, “es pretén informar i servir com a punt de trobada de les persones que busquen feina o volen millorar professionalment, així com donar resposta a les necessitats d’ocupació i orientació laboral a totes les persones que en tinguin necessitat”. Aquesta àrea aplegarà les entitats públiques responsables de les polítiques i programes d’ocupació i empreses amb ofertes de feina, intermediació laboral, formació ocupacional, formació i qualificació professional, certificats professionals, programes de garantia juvenil, sindicats i associacions empresarials.
Finalment, l’apartat d’Emprenedoria s’adreça a informar i servir com a punt de trobada de les persones que volen emprendre un negoci i opten per l’autoocupació. És obert a les entitats públiques responsables de les polítiques i programes d’emprenedoria, institucions i associacions empresarials, i oportunitats de negoci.
Oriol Oró, director de Fira de Lleida, s’ha mostrat satisfet i ha destacat que “FormaOcupa és un projecte molt ambiciós que va més enllà de l’edició del 2023 i que amb la complicitat de tots els agents del territori, aquest saló es posiciona com un referent a nivell de país”.