Augmenten els serveis de Teleassistència domiciliària a Lleida
Conveni entre el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, la FEMP i l'Ajuntament de Lleida amb la finalitat que l'any 2007 500 persones puguin gaudir d'aquest servei d'atenció immediata en situació d'emergència
Conveni entre el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, la FEMP i l'Ajuntament de Lleida amb la finalitat que l'any 2007 500 persones puguin gaudir d'aquest servei d'atenció immediata en situació d'emergència
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del sots-delegat del Govern a Lleida, Miguel Ángel Flores, i del regidor de Serveis Personals, Candi Villafañe ha presentat l'acord a què s'ha arribat amb el Ministerio de Trabajo que permetrà duplicar el servei de teleassistència a la ciutat d'ara fins l'any 2007. Actualment, 240 persones grans compten amb un aparell de teleassistència que els permet està connectats les 24 hores amb una central que dóna atenció immediata en situacions d'emergència, l'any 2007 aquest servei arribarà a 500 ciutadans i ciutadanes.
La teleassistència forma part del conjunt de Serveis d'Atenció Domiciliària que ofereix la regidoria de Serveis Personals de l'Ajuntament de Lleida amb l'objectiu d'atendre, en el mateix domicili, situacions que dificulten la vida quotidiana. Els serveis s'adrecen a persones de 65 anys o més, persones amb discapacitat i famílies que presentin situacions de dificultat.
La inversió en aquests serveis s'ha incrementat en prop d'un 50% des de l'any 2003 fins ara. Els Serveis d'Atenció Domiciliària inclouen el Servei d'Ajut a Domicili (s'ofereixen tasques d'atenció personal i de la llar), la Teleassistència i el Menjar sobre Rodes (es porta el menjar a casa dels ciutadans que per malaltia o discapacitat tenen dificultats per preparar-lo diàriament).
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat en la presentació dels Serveis d'Atenció Domiciliària que és tasca de les administracions "compensar els efectes dels canvis en l'estructura de les famílies, que fan que cada vegada hi hagi menys temps, destinant més recursos a l'atenció a la gent gran a casa seva". En aquests moments més de 600 persones gaudeixen dels Serveis d'Atenció Domiciliària i l'objectiu de l'equip de govern de l'Ajuntament, segons ha explicat el regidor de Serveis Personals, Candi Villafañe, és "arribar al 4% de les persones de més de 75 anys". Un altre dels objectius d'aquest programa és arribar a les famílies amb persones grans al seu càrrec.