<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/3819>>.

La Paeria concedeix microcrèdits a set projectes empresarials de dones

Abans de finals d'any, es preveu incorporar tres projectes més

Abans de finals d'any, es preveu incorporar tres projectes més

L'Ajuntament de Lleida i les set emprenedores a les quals s'ha concedit un microcrèdit han signat els convenis per formalitzar aquesta via de finançament. L'alcalde Àngel Ros ha presidit l'acte, pel qual es concedeixen crèdits que ajudaran a consolidar els projectes empresarials de set dones, una acadèmia de música, dos bars, una correduria d'assegurances i un centre artístic, entre d'altres. La Regidoria de Participació Ciutadana i de Promoció de la Dona ha establert com a línia prioritària d’actuació la promoció laboral i econòmica de les dones, essent el programa de microcrèdits per a dones emprenedores i empresàries un dels seus instruments. El tinent d'alcalde Francesc Pané ha avançat que abans de finals d'any s'arribarà a la xifra total de 10 a 11 microcrèdits. Mitjançant la convocatòria de microcrèdits les dones emprenedores tenen l’oportunitat de trobar una via de finançament per als seus projectes, així com comptar amb l’assessorament i l’orientació del Consorci de Promoció Econòmica de Lleida qui també realitza la valoració tècnica de la viabilitat dels plans d’empresa. La Junta de Govern Local amb data 25 d’octubre de 2005 va aprovar la concessió de microcrèdits a set emprenedores:
  • Acadèmia de les Arts Musicals: 15.000 euros
  • Centre d’activitats creatives "Mandales": 15.000
  • Alcalà Estilistes: 15.000
  • Bar-restaurant Orvepard: 15.000
  • Perruqueria Olalla Filgueira: 15.000
  • Bar-restaurant Fatima: 15.000
  • PB Gestió: 10.000 Perfil de les emprenedores En relació al perfil cal destacar la diversitat pel que fa a l’edat i a les motivacions.
  • Edat, entre els 27 i els 47 anys.
  • Motivació: desig d’autonomia personal; desig d’autonomia per organitzar/compaginar la vida familiar i laboral, particularment en relació a les tasques de criança (aspecte que han destacat al menys tres emprenedores); l’alternativa que suposa crear el propi lloc de treball davant la dificultat d’obtenir-lo per compte aliè, i el desig de superació personal Tipus de negocis Són negocis del sector serveis, tots estan ja en funcionament i inclouen el camp de l’educació i del lleure, de la bellesa i l’estètica, de la restauració gastronòmica i de les assegurances. IMPORTS TOTAL I PARCIAL CONCEDITS IMPORT TOTAL DELS MICROCRÈDITS: 100.000 € IMPORTS PARCIALS DELS MICROCRÈDITS: oscil·len entre els 10.000 i el 15.000 € TERMINI DE RETORN: 4 anys a comptar de la data de signatura del conveni i mitjançant imports fixes mensuals.