Cultura potencia la difusió dels Museus de Ciència i Tecnologia
La Paeria edita documents de treballs per a escolars i un planell amb la situació dels museus
La Paeria edita documents de treballs per a escolars i un planell amb la situació dels museus
La Regidoria de Cultura millora la difusió dels Museus de Ciència i Tecnologia amb l'edició d'un planell de situació de les diferents seus i d'un quadern de treball adreçat a escolars sobre el Dipòsit del Pla de l'Aigua. El tinent d'alcalde Xavuier Sàez ha anunciat la renovació del conveni entre la Paeria i la UdL per fer un documental sobre els antics treballadors de la Canadiense que es podrà veure al centre d'interpretació del Museu.
El Museu de l’Aigua amb la col·laboració del la Caixa de Ahorros del Mediterráneo ha publicat els llibres de treball per a escolars i professors que serveixen per treballar amb la visita guiada, les característiques del Dipòsit. L'alumnat, a partir dels 8 anys, coneixeran la història de la seva construcció i funcionament a partir d’un joc de pistes. L'aspecte més destacat és el reconeixement de la importància de l'arribada de l'aigua potable a Lleida al segle XVIII.
Pel que fa al planell d’informació que els Museus de Ciència i Tecnologia han elaborat, serveix per conèixer els diferents punts d’interès relacionats amb l’aigua que hi ha al nostre territori. A més, s'ofereixen tot un conjunt de rutes a traves de les quals es descobreix el món de l’aigua i la seva importància per al desenvolupament del territori de Lleida.
Reportatge sobre els treballadors de La Canadiense
El Museu de Ciència i Tecnologia i la Universitat de Lleida renoven per segon any consecutiu el contracte per realitzar el projecte de recuperació de la memòria Històrica dels antics treballadors de "La Canadiense" i les seves famílies. La iniciativa es va endegar fa un any, aproximadament, i consta de diverses fases:
enrenregistrament d'entrevistes amb les persones que van tenir una relació directa o indirecta amb l’empresa Barcelona Traction Light and Power “La Canadiense”. En aquesta primera fase s’han gravat una vintena d’entrevistes.
en la segona part, que s’iniciarà l’any 2006, s’adjuntaran les entrevistes a un documental gràfic i de testimoniatge que formarà part de L’Exposició Permanent del Museu de l’Aigua.
A partir d'aquest testimoni oral s’intenta reconstruir el que va representar per a Lleida la construcció del Canal de Seròs i la implantació d’aquesta empresa. El documental, en un futur, s'integrarà en l’exposició permanent que hi haurà al Campament de la Canadiense. Enguany es preveu inaugurar un primera part.
Els encarregats de portar a terme aquest projecte són un equip d’alumnes i professors de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida i tècnics del Museu de l’Aigua de Lleida.