La lX edició dels premis Porc d’Or que organitza l'Institut de Recerca i Tecnología Agroalimentàries (IRTA) amb el suport de Pharmacia Animal Health i l'Ajuntament de Lleida, se celebrarà el proper 29 de novembre. Enguany hi ha 120 explotacions porcines finalistes que es van escollir entre les més de 900 adherides al BDporc, banc de dades de referència del porcí espanyol.
Els premis s’atorguen als millors resultats en la “Productivitat numèrica”(PN), “Nascuts vius per camada”(NV) i “Interval entre parts”(IP). El jurat decidirà el guardons el proper 24 d’octubre però aquests no es faran públics fins el dia de la gala dels premis. S’en concediran tres per categoria i, a més, el Porc d’Or de Diamant per a la granja que presenti els millors resultats generals.
Hi ha cinc categories de granges, d'acord amb el Reial Decret per a la ordenació del sector porcí espanyol:
1ª Menys o igual a 34 truges
2ª De 35 a 125 truges
3ª De 126 a 375 truges
4ª De 376 a 900 truges
5ª Més de 900 truges
El jurat dels premis l'integren:
Dr. Carles Buxadé i Carbó
Catedràtic del Departament de Producció Animal
Escuela Técnica Superior de Ingenieros Agrónomos de Madrid
Joaquín Mora
Veterinari. Assessor d'Empreses de Porcí
Llorenç Planasdemunt Regàs
Veterinari. Assessor d'Empreses de Porcí
Professor Dr. Sánchez Vizcaíno Rodríguez
President d'Anaporc
José Antonio del Barrio Martín
Director d'Anprogapor
Rafael Bolivar Raya
Sotsdirector General de Porcí, Avicultura i altres Produccions Ramaderes
Heleni Mañé
Veterinari. Assessor d'Empreses de Porcí
Joan Sanmartín Suñer
Veterinari. Assessor d'Empreses de Porcí
Dr. José Luis Noguera
Dtor. de l'Àrea de Producció Animal, UdL-IRTA
Roger Galofré Mercadé
Secretari Premis Porc d’Or
Ramón Jové Miró
Sotsdirector General de Ramaderia
Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca
President Jurat Porc d’OR
Jacinto Fernández de Aragón
Dtor. Gral. de Pharmacia Animal Health
Observador
El showman televisiu Juan y Medio presentarà la cerimònia de lliurament dels premis. Els patrocinadors del concurs són l'Associació Nacional de Porcí Selecte (ANPS), INFOPORC, Grup de Sanejament Porcí (GSP), Associació Nacional de Productors de Ramat Porcí (ANPROGAPOR), la revista de l'Associació Nacional de Porcinocultura Científica (Revista ANAPORC), IFR Group i Complements de pinsos composts.