Prop de 700 alumnes de primària aprenen bons hàbits alimentaris
Per mitjà del programa Esmorzars Saludables
El regidor de Salut Pública, Gerard Ferrer, ha visitat aquest matí la sessió del programa Esmorzars Saludables que ha tingut lloc al col·legi Lestonnac de Lleida. L'objectiu d'aquesta activitat, en la qual hi participaran prop de 700 alumnes de 3r i 4rt de primària de 12 centres de la ciutat, és fomentar que els nens i nenes coneguin els aliments bàsics que configuren un bon esmorzar i les seves característiques nutritives.
Gerard Ferrer ha destacat que el programa vol transmetre els escolars que "l'esmorzar és l'àpat més important del dia per la quantitat d'energia que aporta". Ferrer ha insistit en què seguir les pautes de la dieta mediterrània ajuda a prevenir, entre d'altres patologies, l'obesitat, "un problema que afecta al 20% de la població infantil d'Espanya i que es motiu de consulta cada vegada més freqüent entre els pediatres".
L'esmorzar que ofereix el departament de Salut Pública als escolars consisteix en una peça de fruita, un batut de llet amb cacao, i pa amb oli. Prèviament, una professional de la salut explica els nens i nenes les propietats dels aliments i els beneficis de la dieta mediterrània.
El programa educatiu Esmorzars Saludables va començar l'any 2001 i compta amb el patrocini del Gremi de Forners, l'Associació d'oli verge de les Garrigues, Catalònia Qualitat i les empreses El Castillo i Ram.