Lleida celebrarà al juny el primer Saló de la Cuina de la Fruita
El certament tindrà lloc al pavelló quatre de Fira de Lleida, del 16 al 19 de juny
Fruinària, el primer Saló de la Cuina de la Fruita de Lleida, se celebrarà el proper mes de juny amb l'objectiu de promoure entre els professionals del sector i els consumidors en general les possibilitats culinàries que permet la fruita de Lleida. La presidenta de Turisme de Lleida, Montse Bergés, ha presidit la presentació del certamen, que tindrà lloc al pavelló quatre de Fira de Lleida, del 16 al 19 de juny.
El recinte comptarà amb sis espais diferenciats on els visitants podran veure demostracions de cuina en directe, fer degustacions, comprar productes, o aprendre com cuinar la fruita.
Un dels atractius del Saló serà el Premi de Cuina de la Fruita de Lleida, que premiarà els coneixements i habilitats dels cuiners professionals de tot l'Estat en matèria de cuina i manipulació de la fruita.
Aquest primer Premi de Cuina de la Fruita està convocat conjuntament per Turisme de Lleida i la Federació d'Hostaleria, i comptarà amb una de les dotacions econòmiques més importants de tots els concursos d'aquest tipus celebrats arreu ja que el guanyador s'endurà 12.000 euros, 6.000 el que quedi en segon lloc i 3.000 el tercer. Altrament, el jurat estarà compost per reconeguts cuiners així com persones vinculades al sector de la gastronomia.