L'Ajuntament promou Fruinària al Saló Internacional del Turisme de Catalunya
Fruinària tindrà lloc del 16 al 18 de juny
L'Ajuntament de Lleida ha aprofitat aquest dijous l'obertura del Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC) per presentar al públic català Fruinària, el saló de cuina de la fruita de Lleida que tindrà lloc a la capital del Segrià del 16 al 18 de juny. L'alcalde de Lleida, acompanyat de la regidora de Turisme, Montse Bergés i dels cuiner Ismael Prados i Pep Palau ha presentat el nou saló gastronòmic a l'estand de l'Ajuntament en el SITC.
L'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha explicat que l'ajuntament vol potenciar el coneixement de la gastronomia local, que considera un complement ideal per atraure més turisme de convencions. Lleida és en l'actualitat el segon destí de Catalunya pel que fa al Turisme de Convencions, després de Barcelona. En aquest sentit, Ros ha destacat que Lleida aposta per desenvolupar-se com a destí turístic de lleure, de natura, de cultura, i naturalment de convencions. : 'A Lleida, on no naturalment juguem al turisme de sol i platja, juguem al turisme de convencions, cultura, etcètera, i la gastronomia és una peça fonamental', afirma Ros. L'alcalde precisa que 'un congrés funciona bé per les seves ponències, però també si els congressistes marxen satisfets per al restauració de la ciutat'.
Per la seva banda, la regidora de Comerç, Consum i Turisme, Montse Bergés, ha posat de relleu que Fruinària serà un saló centrat en la cuina de la fruita, el producte estrella de l'agricultura de les terres de Ponent i ha explicat que al saló Fruinària 'no només hi haurà cuiners, sinó també gelats, xocolata amb fruita' amb l'objectiu 'que els visitants gaudeixin de la fruita en totes les seves formes'.
Des de fa un any i mig diversos restaurants de Lleida ofereixen a les seves cartes plats elaborats amb fruita. Durant el saló es podran fer tastos d'aquests plats o comprar productes relacionats amb la fruita.
Bergés ha posat l'accent en el fet que Fruinària és una iniciativa que ha pogut tirar endavant gràcies a la complicitat de tots els sectors, des dels pagesos als comercialitzadors, les empreses agroalimentàries, els restauradors i els hotelers.