1r Premi de la Cuina de la Fruita de Lleida
40 cuiners han presentat les seves receptes per a participar-hi
Turisme de Lleida, Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de les entitats promotores convoquen 1r. Premi de Cuina de la Fruita de Lleida en el marc de la celebració de la primera edició de Fruinària. Saló de Cuina de la Fruita de Lleida,
El Premi, un dels principals atractius del Saló, té com objectiu reconèixer les habilitats dels cuiners i cuineres professionals de l’estat, en la creació de plats on la fruita té un paper protagonista..
El jurat, que està format per reconeguts experts dels fogons i persones vinculades al sector de la gastronomia, es troba reunit avui per tal d’escollir els 8 finalistes dels 40 presentats a concurs.
Entre els seus membres hi ha representants de l’Escola d’Hoteleria de Lleida, de la Federació d’Hosteleria de Lleida, de l’Ajuntament de Lleida-Turisme de Lleida, i cuiners de reconegut prestigi, entre els que destaca, Pep Palau (Pep Palau, von Arend i Associats, empresa co-organitzadora del certamen).
Restaurants vinguts d’arreu de l’Estat Espanyol – Catalunya, Canàries, Aragó, País Basc, etc...- així com del Principat d’Andorra esperen estar entre els finalistes que disputaran les fases finals – quarts de finals, semifinals i finals-. Com a cloenda del concurs, el diumenge 18 de juny , en el marc dels actes del programa de Fruinària, se celebrarà la final i, posteriorment, el jurat farà públic el seu veredicte seguit de l’acte de lliurament de premis, amb una de les dotacions econòmiques més importants d’aquests tipus de concurs: 21.000 euros en premis. Les fases finals es duran a terme en l’espai conegut com l’Auditori, un escenari on els xefs realitzaran en directe les seves creacions.
En la fase final s’incorporaran al jurat noms tan prestigiosos de la gastronomia com Mey Hoffmann i Jean Luc Figueras.
La fruita de Lleida és la protagonista de Fruinària: fusions amb marisc, carn de caça o verdures, xupa-xups de foie, bombons, aromes de flors, cruixents, gelats i coulís en comunió amb una àmplia diversitat de productes; un esclat de colors, formes i olors que de ben segur no deixaran indiferents als visitants.
El Saló de la Cuina de la Fruita de Lleida, que neix amb la voluntat de crear i garantir l’èxit del binomi Lleida-Fruita de qualitat a través de la gastronomia, pretén anar més enllà . El certamen incorporarà diferents espais on el públic assistent podrà tastar plats de cuina de la fruita (La Plaça), comprar productes autòctons de les terres de Lleida (El Mercat), conèixer un ventall d’empreses del sector de begudes (El Celler) o participar en diferents activitats (Aula Gastronòmica).