La plaça, l'espai per degustar una exquisida mostra de la cuina de la fruita de Lleida
Fruinària tindrà terrasses en les quals es podran degustar diferents platets i productes
En el marc de les diferents activitats del Saló de la Cuina de la Fruita de Lleida, que tindrà lloc del 16 al 18 de juny, s'ha previst l'espai anomenat La Plaça on els visitants podran degustar platets de "cuina de la fruita" elaborats per restauradors locals. Els restaurants estaran representats a La Plaça – Insòlit, El Oassis, Ambrosia, Llavorsí-Hotel Zenit Lleida, Tastapans atípic, Celler del Roser, Cassia, Mannelli, Hotel Condes Urgell i Carballeira- prepararan plats tan exquisits com croquetes de bacallà i poma Golden, magret d’ànec amb pastís de peres i suc de gerds, fruitateràpia amb musclos de roca, galtes d’ibèric estofades amb puré de préssec i ceps, torrada d’escalivada sense albergínia amb poma, bacallà amb allioli de pera i salsa de nyores, salmorejo de cireres amb gamba vermella, llom de bacallà amb samfaina de fruita, tiramisu de préssec o xupa-xups de cirera i mató, entre d’altres.
Els visitants podran gaudir d’una minuta degustació de 27 diferents elaboracions que podran tastar prèvia compra, al mateix Saló, dels respectius disquets.
La cuina de la fruita és un projecte que permet a tots aquells que visiten les terres lleidatanes conèixer els seus productes, des del seu origen a l’Horta de Lleida fins als plats elaborats pels professionals dels fogons. Amb aquesta intenció, Fruinària neix amb la voluntat de crear i garantir l’èxit del binomi Lleida-Fruita de Qualitat i enaltir les qualitats culinàries de la fruita lleidatana.
L’existència d’una oferta gastronòmica variada i d’alt nivell a Lleida així com el gran nombre de productes agro-alimentaris de qualitat fan de la gastronomia un atractiu turístic de primer ordre per la ciutat i província. Lleida ha aconseguit crear una marca gastronòmica i turística que la identifica clarament amb el territori i el seu paisatge.