Els vuit finalistes del 1r premi de la cuina de la fruita, a punt per a la gran final
Victor Rocha (Santa Cruz de Tenerife), Bali Forensa (Palafrugell), Eduard Domingo (Lleida), Joan Marco (Bellpuig), Vicenzo Cavallaro (Gallifa), Santi Ortiz (Terrassa), Emma Mirapeix (Besalú) i Isidre Soteras (Odena)
Victor Rocha (Santa Cruz de Tenerife), Bali Forensa (Palafrugell), Eduard Domingo (Lleida), Joan Marco (Bellpuig), Vicenzo Cavallaro (Gallifa), Santi Ortiz (Terrassa), Emma Mirapeix (Besalú) i Isidre Soteras (Odena)
Entre les diverses activitats que es duran a terme a Fruinària. Saló de Cuina de la Fruita de Lleida, el 1r. Premi de la Cuina de la Fruita de Lleida es perfila com un dels principals atractius del Saló. Vuit dels quaranta cuiners que van presentar les seves receptes van ser els escollits per disputar les fases finals del concurs que premiarà l’habilitat, coneixement i originalitat en la creació de plats on la fruita hi tingui un paper protagonista.
La rica varietat de textures, gustos i colors dels plats finalistes d’aquesta primera edició és una mostra prou clara que la fruita, en totes les seves varietats i formes, dóna molt de joc a la cuina.
Els cuiners i plats que competiran en quarts, semifinals i finals del concurs són els següents:
-Cuiner: Víctor Rocha
Restaurant: El Molino Blanco de Sta.Cruz de Tenerife
Plat: “Tronc de cuixa de conill desosat amb porpra de pera i confitat salmorejo lleuger, perles de poma Golden Supreme farcides amb gofio amalgamat amb mel de palmo i fons de pincellades de melmelada fina de prunes”.
-Cuiner: Bali Forensa
Restaurant: Hotel Mas Torrent de Palafrugell
Plat: “Caviar de préssec, gelat de poma amb curri i sardines especiades”.
- Cuiner: Eduard Domingo
Restaurant: Fonda Casa Magdalena de Lleida
Plat: “Sopamanida de poma, pera, escopinyes, herbes i brots crus”.
-Cuiner: Joan Marco
Restaurant: L’amagatall de Bellpuig
Plat: “Entrecot de vedella amb fruites de Lleida aromatitzades”.
-Cuiner: Vicenzo Cavallaro
Restaurant: Na Madrona de Gallifa
Plat: “Confit d'ànec a la mostarda de pera i làmines de crutin”.
-Cuiner: Santi Ortiz
Restaurant: Hotel don Cándido de Terrassa
Plat: “Cremat de peu de porc amb bolets, poma i pera, cremós de patates emulsionades amb botifarra negra al fonoll, cireres confitades a l'oli d'arbequina i suc de rostit aromatitzat”.
- Cuiner: Emma Mirapeix
Restaurant: Pont Vell de Besalú.
Menú: “Croquetes d'ànec amb poma, cirera i bacallà”
- Cuiner: Isidre Soteras
Restaurant: El Jardí d’Odena
Plat: “Pits de colomí a les textures del préssec de vinya”
El concurs, que se celebrarà a l’espai anomenat l’Auditori, un espectacular espai dotat dels millors equipaments tècnics –cuina/escenari, àudio, vídeo, etc.- tindrà una de les dotacions econòmiques més importants de tots els concursos d’aquest tipus celebrats arreu. Els premis es lliuraran el dia 18 de juny, quan el jurat faci públic el seu veredicte i en el marc dels actes programats a Fruinària.