Sopar inaugural de Fruinària
El tret de sortida del 1er. Saló de la Cuina de la Fruita de Lleida, Fruinària, serà aquest vespre, amb el sopar gastronòmic inaugural.
El tret de sortida del 1er. Saló de la Cuina de la Fruita de Lleida, Fruinària, serà aquest vespre, amb el sopar gastronòmic inaugural.
Està previst que l’acte s’iniciï a les 20.30 h amb la recepció de convidats, seguit d’un complert i suculent aperitiu per donar pas als parlaments i inici de la vetllada gastronòmica. Entre d'altres personalitats, assistirà Jordi William Carnès, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, que presidirà el sopar juntament amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.
Com era d’esperar, la fruita serà el fil conductor i protagonista indiscutible de les variades elaboracions que se serviran en el sopar. Una minuta que, a jutjar pels noms del plats i els restauradors encarregats de fer-la possible, s’intueix que esdevindrà un esclat de colors, textures, aromes i gustos.
Aperitius:
Gaspatxo de préssec vermell, poma, iogurt i oli d’oliva
Terrina de pop i fruita de Lleida amb farigola
Tàrtar de marisc amb poma Granny Smith
Broqueta de salmó marinat amb poma i oli d’oliva verge de les Garrigues
Foie al Calvados i compota de poma
Confileta d’ànec amb figa Coll de Dama
Croquetes de bacallà i poma Golden
Milfulles de foie amb melmelada de ceba i cassís
Gran Brut Raimat VECPRD. DO Costers del Segre
Assortit de vins de cellers de la DO Costers del Segre
Aigües Minerals naturals Caldes de Boí
Plats:
Vichyssoise de pera Conference amb quenelle de Txangurro
Agaliu 2004, blanc fermentat en barrica. Celler L’Olivera. DO Costers del Segre
Bacallà amb sanfaina de fruites
Raimat Abadia Chardonnay 2005. Celler Raimat. DO Costers del Segre
Melós de vedella, compota de poma i reducció de Pedro Ximénez
Castell del Remei 1780. Celler Castell del Remei. DO Costers del Segre
Postres:
Tres pomes en textures
Gran Brut Raimat VECPRD. DO Costers del Segre
Servei de cafès Tarrazú i Gourmanderies
Els cuiners dels diferents restaurants que han preparat les elaboracions del sopar gastronòmic – Cal Molina, Carballeira, Celler del Roser, El Oasis, Mannelli, Noray, Nou Forn del Nastasi, Hotel Zenit Lleida, Hotel AC Lleida, Hotel Condes de Urgel, Hotel NH Pirineos i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida -explicaran les receptes, en directe, dels plats elaborats. El Sopar serà servit pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.