Sopar inaugural de Fruinària

El tret de sortida del 1er. Saló de la Cuina de la Fruita de Lleida, Fruinària, serà aquest vespre, amb el sopar gastronòmic inaugural.

El tret de sortida del 1er. Saló de la Cuina de la Fruita de Lleida, Fruinària, serà aquest vespre, amb el sopar gastronòmic inaugural.

Està previst que l’acte s’iniciï a les 20.30 h amb la recepció de convidats, seguit d’un complert i suculent aperitiu per donar pas als parlaments i inici de la vetllada gastronòmica. Entre d'altres personalitats, assistirà Jordi William Carnès, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, que presidirà el sopar juntament amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Com era d’esperar, la fruita serà el fil conductor i protagonista indiscutible de les variades elaboracions que se serviran en el sopar. Una minuta que, a jutjar pels noms del plats i els restauradors encarregats de fer-la possible, s’intueix que esdevindrà un esclat de colors, textures, aromes i gustos. Aperitius: Gaspatxo de préssec vermell, poma, iogurt i oli d’oliva Terrina de pop i fruita de Lleida amb farigola Tàrtar de marisc amb poma Granny Smith Broqueta de salmó marinat amb poma i oli d’oliva verge de les Garrigues Foie al Calvados i compota de poma Confileta d’ànec amb figa Coll de Dama Croquetes de bacallà i poma Golden Milfulles de foie amb melmelada de ceba i cassís Gran Brut Raimat VECPRD. DO Costers del Segre Assortit de vins de cellers de la DO Costers del Segre Aigües Minerals naturals Caldes de Boí Plats: Vichyssoise de pera Conference amb quenelle de Txangurro Agaliu 2004, blanc fermentat en barrica. Celler L’Olivera. DO Costers del Segre Bacallà amb sanfaina de fruites Raimat Abadia Chardonnay 2005. Celler Raimat. DO Costers del Segre Melós de vedella, compota de poma i reducció de Pedro Ximénez Castell del Remei 1780. Celler Castell del Remei. DO Costers del Segre Postres: Tres pomes en textures Gran Brut Raimat VECPRD. DO Costers del Segre Servei de cafès Tarrazú i Gourmanderies Els cuiners dels diferents restaurants que han preparat les elaboracions del sopar gastronòmic – Cal Molina, Carballeira, Celler del Roser, El Oasis, Mannelli, Noray, Nou Forn del Nastasi, Hotel Zenit Lleida, Hotel AC Lleida, Hotel Condes de Urgel, Hotel NH Pirineos i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida -explicaran les receptes, en directe, dels plats elaborats. El Sopar serà servit pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.