Manduca lente, programa educatiu per menjar sa
Adreçat a escolars, pares i mares i a gent gran
El tinent d'alcalde Francesc Pané, acompanyat del codirector general de SUPSA, Antoni Garí, ha presentat el programa educatiu Manduca Lente que té com a objectiu "difondre la pedagogia del menjar bé i menjar lent", ha explicat Pané. Cursos de cuina, conferències, una exposició i un fulletó amb consells per menjar sa conformen les activitats del programa Manduca Lente, que vol dir menja a poc a poc en llatí.
El codirector general de SUPSA, Antoni Garí, ha explicat que la cadena de supermercats Plusfresc, amb motiu de la posada en marxa d'aquest programa educatiu, "assenyalarà permanentment de manera diferenciada els productes de procedència local".
La iniciativa segueix els principis del moviment slow food nascut a Itàlia, que promou menjar lent i els aliments de la terra. Els fulletons amb els diferents consells per menjar bé en les diferents etapes de la vida: infància, adolescència i maduresa es distribuiran als centres escolars, als instituts i a les llars de jubilats. També estaran disponibles a les superfícies comercials de la cadena Plusfresc. A banda de la publicació, de la qual se n'han fet 20.000 exemplars, s'ha organitzat una exposició (a partir del 16 d'octubre a l'espai SUNKA), conferències a càrrec de la metge dietista Pilar Senpau Manduca lente i els més grans (17 novembre a les 19h), la psicòloga Mercè Birba Manduca lente i els adolescents(21 de novembre a les 19h) i l'educadora Carme Roma Manduca lente i els més petits i cursos de cuina (11, 18 i 25 de novembre) a l'espai SUNKA. En els cursos de cuina es preparan receptes de cuina ràpida amb productes de la terra.