La cuina de la fruita de Lleida es presenta a París
Turisme de Lleida i PRODECA presenten la campanya a la Maison de la Catalogne
Turisme de Lleida i PRODECA, empresa pública del Departament d’Agricultura, i Ramaderia i Pesca de la Generalitat, han presentat el projecte de la Cuina de la Fruita de Lleida a la Maison de la Catalogne, a París. Aquest dilluns, 23 d'octubre, s'ha fet la recepció inaugural presidida per Montserrat Gil, directora general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries, i per Josep Pau, president de PRODECA.
Dos cuiners de Lleida, Julio Mora (Restaurant Llavorsi de l’hotel Zenit) i Albert Garcia (Restaurant de l’hotel AC Lleida) han ofert i oferiran durant tres dies degustacions elaborades amb fruita de Lleida: vichyssoise de pera amb llagostins, flam de foie amb préssec i reducció d’Oporto, magret d'ànec amb prunes i sopa de xocolata blanc i iogurt amb figues i festucs, entre altres.
La recepció, a la qual van assistir nombrosos mitjans de comunicació de la capital francesa i diferents autoritats i personalitats del món econòmic i empresarial, ha tingut lloc a la seu de la Maison de la Catalogne al nº4-6-8 , Cour du Commerce Saint-André a París.
Turisme de Lleida ha acompanyat la degustació gastronòmica amb una presentació de la campanya BISOUS&EXPÉRIENCES mitjançant la projecció d’un dvd i la distribució de material turístic de la ciutat. També ha obsequiat tots els assistents amb el "Pack Fruines" i amb informació detallada dels restaurants a través de la guia de la cuina del fruinar, de la qual s’han editat 10.000 exemplars en francès amb motiu de l’acte.
Lleida és la primera ciutat catalana que realitza una acció d’aquest tipus a la Maison de la Catalogne. L'objectiu és reafirmar la internacionalització del projecte de la cuina de la fruita tal i com es va anunciar en la passada edició del Saló de la cuina de la fruita FRUINARIA.