L'alcalde felicita Joan Burgués, del Cassia, pel Premi Internacional de Cuina
El concurs s'ha celebrat al Kursaal de Sant Sebastià
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, felicita públicament el restaurador lleidatà Joan Burgués, del Cassia, pel Premi Internacional de Cuina que ha obtingut a Sant Sebastià. El concurs s’ha desenvolupat dins del marc del Congrés “Lo mejor de la gastronomia” que, fins al dijous dia 23 de novembre, reuneix al Palau Kursaal els màxims representants de la cuina i la gastronomia mundial. Joan Burgués ha preparat el plat "Llobarro en pil pil d’aigua de mar amb olives anisades i essència d’olivada".
El premi, de 18.000 euros, està considerat com el més ben dotat econòmicament de tot l’Estat en aquest àmbit. Així, cal ressenyar que aquest concurs està patrocinat per la Diputació de Jaen a fi i efecte de promoure l’oli verge extra.
Amb aquest guardó, Burgués assoleix un reconeixement que el situa al grup de restauradors que encapçalen un moviment de cuina jove, innovadora i diferent. L’Ajuntament de Lleida, i molt especialment Turisme de Lleida, el feliciten perquè, amb la seva feina, contribueix a que la gastronomia que es realitza a Lleida se situï al més alt nivell amb propostes guanyadores.
Joan Burgués és el propietari del restaurant Cassia de Lleida i un dels clars exponents de l’alt nivell que està assolint la gastronomia lleidatana. Des del seu restaurant, aquest jove cuiner ofereix plats innovadors i suggeridors com els que presenta en el projecte "I tu, ja fruines?*" de promoció de la cuina de la fruita: porrusolda de morro de bacallà amb poma Granny Smith i oli de codony, Brownie de xocolata blanca amb nous i compota de figues vermelles...