Tecnotast s'estrena amb 83 expositors i 150 empreses representades
El saló tindrà una superfície de 3.700 m2, se celebraran activitats paral·leles i es lliuraran premis als professionals de l’hostaleria
La 1a edició de Tecnotast (Fira de Serveis i Equipaments per a l’Hostaleria i l’Alimentació), certamen que se celebrarà entre el 27 i el 29 de novembre al pavelló 4 de Fira de Lleida, tindrà una superfície d’exposició de 3.700 m2, amb un total de 83 expositors i 150 empreses representades provinents de Lleida, Barcelona i Girona. El saló està organitzat per Firatast amb la col·laboració de Fira de Lleida, Big Group i la Federació d’Hostaleria de Lleida.
El saló s’ha plantejat com a punt de trobada professional del sector alimentari i restauració de les terres de Lleida, on s’hi pot trobar maquinària, serveis i distribuïdors alimentaris per als professionals de l’hostaleria.
Els sectors representats són les empreses d’alimentació i begudes, associacions relacionades amb el sector, centres de formació d’hostaleria, empreses de compres centralitzades, denominacions d’origen, càtering i distribuïdors d’aliments i begudes, envassats al buit, fabricants de mobiliari per a cuines i hostaleria, fotografia d’alimentació, il·luminació, instal·ladors i distribuïdors de cuines, institucions, interiorisme, màquines industrials per a bugaderies, màquines de sucs, màquines recreatives, menage de cuina, publicacions, pantalles tàctils, productes higiènics per a l’hostaleria, programes de gestió infomàtica i aplicacions, retolació, serveis informàtics per a l’hostaleria i tendals.
Com a novetats hi haurà la presentació a l’estand de Comercial Valls de la nova beguda Coco Mix, un producte a base d’aigua de coco verd (95%) i suc de taronja i llimona (5%), que és totalment natural, saludable i ric en sals minerals, aminoàcids essencials, electrolits, calci, magnesi, fòsfor, sodi i potasi. També a l’estand de la Secretaria de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística de la Generalitat es donarà a conèixer el programa informàtic “Plats a la carta”, que facilita als restauradors l’elaboració de cartes i menús en català i la posterior traducció al castellà, l’anglès, el francès, l’alemany i el japonès.
El saló també inclourà activitats paralel·les com jornades, conferències monogràfiques, demostracions culinàries, cates de vi, degustacions, presentacions de productes, concursos, etc. A més, es lliuraran els Premis Gastronomia Tecnotast Lleida 2006 als millors cuiner, restaurant, sommelier i pastisser.
Durant l’acte de presentació del saló, el president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida i alcalde de la ciutat, Àngel Ros, ha destacat que Tecnotast és el quart certamen nou que enguany s’organitza a Fira de Lleida i ha resaltat que per primera vegada l’espai firal acollirà dos salons consecutius (el diumenge 26 es clausurarà Lleidantic).
El president de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat, Isidre Gavín, de la Diputació de Lleida, ha dit que Tecnotast està orientat a les petites i mitjanes empreses del sector professional de l’hosteleria i la restauració, que representen el 100% del turisme d’interior de Catalunya. El delegat de la Generalitat i vocal del Patronat, Antoni Argilés, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el recinte firal aculli dos certàmens importants consecutius.
L’organitzador de Tecnotast, Josep Maria Matamala, ha dit que, malgrat que l’empresa organitzadora Firatast prové de Girona, “volem que el saló sigui plenament lleidatà i adreçat als professionals de Lleida”. En aquest sentit, ha afegit que el 90% dels expositors provenen de les comarques lleidatanes.
El preu de l’entrada és de 3 euros (gratuït per als professionals acreditats). El saló serà inaugurat el dilluns 27 de novembre, a les 12.30 hores al Pavelló 4, per l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació La Fira de Lleida, Àngel Ros. El recinte estarà obert de les 10 del matí a les 8 del vespre i disposarà de bar-restaurant, punt d’informació, megafonia, guardarroba i calefacció.