Els forners promocionaran la coca de recapte a les Fires de Lleida
Volen fer la coca més llarga del món en el marc de Fira de Lleida
Volen fer la coca més llarga del món en el marc de Fira de Lleida
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida i Fira de Lleida han signat avui dimecres un conveni de col·laboració destinat a promocionar un producte típicament lleidatà, la coca de recapte, en el marc dels salons celebrats a la ciutat lleidatana. Concretament, el Gremi de Forners serà present a la Fira Agrària de Sant Miquel-Eurofruit, el saló De Nuvis i Municipàlia (Saló Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals). L'acord serà vigent durant 4 anys, des del gener del 2007 al gener del 2011.
Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, ha destacat que la promoció de la coca de recapte és doblement interessant donat que es tracta d'una elaboració “característica de les comarques de Lleida” i d'un producte “que genera activitat econòmica”. Ros ha destacat també la implicació de Fira de Lleida en l'àmbit de la gastronomia, i ha citat com a exemples la promoció de la producció agroalimentària a la Fira de Sant Miquel o la celebració de Tecnotast, saló professional adreçat als professionals de la restauració.
Manel Llaràs, president del Gremi de Forners, ha destacat que l'espai que tindrà l'associació als salons lleidatans tindrà un caràcter dinàmic, ja que s'exposarà el producte però també es faran demostracions d'elaboració in situ i venda directa. D'altra banda, un dels reptes que es planteja el gremi és aprofitar els equipaments de Fira de Lleida per obtenir un rècord Guinness mitjançant l'elaboració de la coca de recapte més llarga del món.
Llaràs ha explicat també que s'ha escollit la Fira de Sant Miquel pequè és un saló lligat a la producció agroalimentària, Municipalia perquè proporciona la possibilitat de promocionar el producte entre visitants de tot l'Estat i de l'estranger, i el saló De Nuvis perquè, per mitjà de la col·laboració amb la Federació d'Hostaleria, “volem que tots els banquets de bodes incloguin la coca de recapte en l’aperitiu”. En aquest sentit, l'acció promocional s'adreçarà tant als professionals del sector hosteler com al gran públic”. Llaràs ha dit finalment que el gremi està preparant la documentació necessària per aconseguir la Indicació Geogràfica Protegida per a la coca de recapte.