El convent de Sant Clara serà un establiment de restauració
Turisme de Lleida ha encarregat l'avantprojecte que convertirà el convent de Santa Clara en un equipament gastronòmic. El document, que estarà enllestit en tres o quatre mesos, preveu la creació d'un establiment de restauració amb un valor afegit en forma d'innovació i formació que donarà un caràcter diferenciador a l'espai. La regidora Montse Bergés ha presidit la reunió del consell d'administració de Turisme de Lleida, que també ha servit per aprovar el Pla d'Incentius 2007.
La creació d'un centre gastronòmic al convent de Santa Clara respon a la voluntat de Turisme de Lleida de convertir el Centre Històric en un dels punts de dinamització turística de la ciutat, segons que ha explicat Montse Bergés.
Amb la recuperació del convent de Santa Clara, Turisme de Lleida vol revaloritzar el patrimoni cultural del barri, aconseguir la dinamització turística i comercial del Centre Històric i promoure la gastronomia i els productes agroalimentaris. Per aquest motiu, han encarregat l'avantprojecte a una empresa externa, amb un pressupost de 12.000 euros.
El Pla d'Incentius destina 15.000 euros de subvenció per promoure la celebració de congressos a la futura Llotja i 115.000 euros més de subvencions per a les entitats i associacions de comerç i turisme de la ciutat.