Degustació popular de caragols i les cassoles de tros de Juneda a Lleida

Forma part del programa Caragols&Territori impulsat per la FECOLL i l'IMAC amb l'objectiu d'atansar la gastronomia i la cultura popular de la ciutat i les poblacions properes

El Pavelló de l'Antorxa acollirà, el proper 4 de març, una degustació popular de caragols i de les tradicionals cassoles de Tros de Juneda en el marc del programa "Caragols&Territori", impulsat conjuntament per la FECOLL i l'IMAC dins dels actes de Lleida Capital de la Cultura Catalana. El tinent d'alcalde Xavier Sàez ha presentat aquest matí la trobada, que tindrà a més de caràcter gastronòmic, un fort component de cultura popular, ja que a banda de la degustació tant de caragols com de les cassoles, hi participaran la coral de Juneda i les colles de geganters i de grallers de la localitat. A la presentació hi ha assistit l'alcaldessa de Juneda Josefa Peiró, el president de la comissió de Cassoles de Tros, Ramon Clarisó i el president de la Fecoll Xavier Pérez. El projecte "Caragols&Territori" promourà l'apropament entre la festa gastronòmica més significativa de Lleida, l'Aplec, i altres manifestacions gastronòmiques properes d'arreu del territori lleidatà. L'objectiu és fomentar el coneixement de la cultura popular i promoure a la vegada "el concepte de l'slow food", ha explicat Sàez. La primera cita és aquest diumenge al pavelló de l'Antorxa a partir de les 13h, on s'oferiran tastets de caragols i cassola de tros a un preu de 3€. Cal destacar que des de Juneda s'han encarregat unes cassoletes de fang de petit tamanya que reprodueixen les autèntiques. El president de l'ASsociació de les CAssoles de Juneda ha destacat que les racions s'elaboraran seguint la cocció tradicional amb llenya. Les properes trobades gastronòmiques de "Caragols i Territori" tindran lloc el dia 1 d'abril, dedicades a la Noguera, una altra a principis de setembre i la darrera a meitats d'octubre.