Primera trobada de la Xarxa Internacional sobre Religions i Mediació en Zones Urbanes
Hi participen una vintena d’experts internacionals en matèria de religions i mediació de conflictes
Hi participen una vintena d’experts internacionals en matèria de religions i mediació de conflictes
Els dies 28 i 29 de març Lleida acull la primera reunió de la Xarxa Internacional sobre Religions i Mediació en Zones Urbanes. Es tracta d’una experiència pionera de gestió de la diversitat religiosa en l’espai públic que és fruit de del Congrés Internacional sobre Religions i Diversitat Cultural que es va celebrar el passat mes de desembre a Barcelona.
La sessió inaugural de la trobada ha tingut lloc aquest matí a càrrec del regidor de Drets Civils, Cooperació i Immigració de l’Ajuntament de Lleida, Xavier Aluja, el president d’Unescocat, Enric Masllorenç, el director de la Fundació Viure i Conviure, Josep Solans i la responsable de programes de diàleg interreligiós de la UNESCO, Rosa Guerreiro. Els actes organitzats per la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Immigració i Unescocat es duran a terme a l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), antic Casal de Joventut Republicana de Lleida (Av. Blondel, 64).
En aquestes jornades hi participen una vintena d’experts internacionals en matèria de religions i mediació de conflictes en l’àmbit urbà, així com polítics i tècnics especialitzats, que debatran i aprofundiran en la gestió de la diversitat religiosa. Entre els experts internacionals hi prendran part Mattew Weiner, president de l’Interfaith Center of New York dels Estats Units, Yehuda Stolov de l’Associació per a la Trobada Interreligiosa d’Israel, Fazal Rahim: del Fòrum Interreligiós d’Oldham (Regne Unit) i Noureddine Boudouaia: de l’Associació Horitzó, Esperança, Solidaritat de França.