El Director General para el Desarrollo de la Sociedad de la Información del Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç ha presidit avui a Gardeny la signatura del conveni que formalitza la concessió de 90.780€ per al projecte Centre de Disseny del Coneixement presentat pel PCiTAL, el Consorci de Promoció Econòmica i 4 empreses innovadores del Viver.
El Director General para el Desarrollo de la Sociedad de la Información del Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç, David Cierco, ha destacat que "el projecte del PCiTAL és un projecte de referència per Catalunya i Espanya i permet extendre el compromís del govern d'Espanya amb l'I+D+I i amb la innovació, el desenvolupament, la investigació, la colaboració amb empreses i universitats". Cierco ha destacat que "és una iniciativa pionera en el seu àmbit" i que el ministeri "accepta el repte de situar Lleida en el lideratge del desenvolupament tecnològic de Catalunya i Espanya".
Cierco ha anunciat la propera signatura d'un conveni marc entre el Ministeri Indústria, Turisme i Comerç i l'Ajuntament de Lleida per posar en marxa projectes en l'àmbit del parc tecnològic i de la societat de la informació i les noves tecnologies a Lleida: "Volem que Lleida sigui un referent tecnològic per a Catalunya i Espanya en l'àmbit del desenvolupament de l'administració electrònica". David Cierco ha anunciat que el ministeri subvencionarà un programa de l'Ajuntament de Lleida de més de 500.000 euros ("Lleida Ayuntamiento digital") que té com a objectiu potenciar les tecnologies com a eina de relacions entre l'Ajuntament, l'administració en general i la ciutadania.
El ministeri també s'ha marcat l'objectiu d'extendre la cobertura de banda ampla a tota la província de Lleida a mitjans de l'any 2008, ha remarcat.
La Sala d'Actes del Viver d'Empreses ha acollit avui la signatura de l'acord mitjançant el qual MIYT subvenciona amb 90.780€ el projecte Centre de Disseny del Coneixement presentat pel PCiTAL, el Consorci de Promoció Econòmica i 4 empreses innovadores del Viver. Els ajuts s’inclouen en el programa Ceipar del govern central, destinat a fomentar la creació i desenvolupament d’empreses innovadores de base tecnològica en Parcs Científics i Tecnològics. El conveni 'han signat l’alcalde de Lleida i president del PCiTAL, Àngel Ros; Josep Reig, per part del Consorci de Promoció Econòmica, Jesús Uriol (Acústics Ambient), José Luis Pociello (Eneagames), Robert Eguren (Eguren R+D Solutions) i Ferran Camp (Summaprecisió).
A l’acte també hi ha assistit el Rector de la Universitat de Lleida i Vice-president del PCiTAL, Joan Viñas. Una de les empreses participants en aquest projecte és la primera spin-off de la UdL creada el passat 19 de març per traslladar al mercat el coneixement generat durant 20 anys pel Departament d’Enginyeria Agroforestal de la UdL i pels propis emprenedors, doctorands d’aquest Departament.
Ros ha destacat que l'acord signat avui és l'exemple que "les empreses que estan al viver estan aconseguint bons resultats empresarials i estan mereixent reconeixements en forma de subvencions per part de les administracions públiques". El rector Joan Viñas i vicepresident del consorci Parc, per la seva banda, ha dit que al parc científic "estem d'enhorabona per l'èxit que hem obtingut en 3a convocatòria d'ajuts als parcs i de l'altra, per la unió d'empresa i coneixement que suposen les quatre empreses que han aconseguit reexir en una convocatòria estatal recursos per tirar endavant".
El Projecte presentat pel PCiTAL i aprovat pel MITYC s’anomena: Centre de Disseny de Coneixement i promourà la generació de nou coneixement a partir de la pràctica de la competència col·laborativa entre les diferents empreses o institucions a nivell local i especialment les empreses instal·lades al PCiTAL i aquelles interessades a instal·lar-se en un futur proper.
La inversió prevista a efectuar per les 6 entitats participants al projecte és de 342.045 euros i preveu la creació de 7 llocs de treball.
Entitats beneficiàries dels ajuts:
·Summaprecisió – Solucions tecnològiques en agricultura de precisió SL (spin-off de la UdL constituïda al març de 2007): 18.170 euros (60% de la inversió prevista)
·Roberto Eguren: 18.170 euros (39% de la inversió prevista)
·Acustics Ambient: 18.170 euros (28% de la inversió prevista)
·Eneagames, SL: 18.170 euros (18% de la inversió prevista)
·PCiTAL i Consorci Lleidatà de Promoció Econòmica: 18.100 euros.
L’objectiu del programa Ceipar del MITYC és col·laborar amb els Parcs Científics i Tecnològics i donar-los suport per a que es puguin constituir en protagonistes i promotors de la nova economia basada en empreses innovadores i competitives. Un dels objectius prioritaris del PCiTAL és, precisament, la promoció de noves empreses que es vulguin instal·lar al Parc, o les que es vagin generant en el seu entorn, com spin-off de la Universitat de Lleida, de centres tecnològics o de recerca i d’altres empreses ja instal·lades. Cal destacar en aquest sentit, que el conveni signat avui amb el ministeri dóna suport al projecte de la primera spin-off de la Universitat de Lleida instal·lada al viver del Parc, l’empresa Summaprecisió.
La primera i segona fase de la rehabilitació de les Hs de Gardeny estarà a punt a la tardor
Abans de la signatura del conveni el Director General para el Desarrollo de la Sociedad de la Información del Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç David Cierco, acompanyat pel president del PCiTAL, Àngel Ros i l'arquitecte responsable del projecte, Josep Maria Puigdemassa, han visitat les obres de rehabilitació de les tres Hs de Gardeny, que finalitzaran a principis de la tardor.
El paer en cap ha destacat que els ajuts compromesos pel Ministeri d'Educació i Ciència (que es van donar a conéixer ahir) inclou el finançament de les obres de la tercera fase del Parc, que suposara la construcció de les cobertes de les Hs i l'edificació de nous edificis de recerca: el Fruitcentre, el Centre de Recerca Producció Animal i una contribució al centre tecnològic de Maquinària Agrícola, que es licitaran durant aquest any.