El Comitè Científic del Pa acorda a Lleida fer el primer Llibre Blanc del producte

El Comitè es reuneix a Lleida en el marc de les activitats del nou Centre de Difusió Tecnològica del Pa del PCiTAL

La redacció del Llibre Blanc de Pa i avançar en la investigació sobre aquest producte són les principals línies de treball del Comitè Científic del Pa, juntament amb CEOPAN, l'Ajuntament de Lleida, l'IRTA i la UdL, entitats impulsores del Centre de Difusió Tecnològica del Pa dins del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) a Gardeny. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el vicerector de recerca de la UdL, Ramon Canela, i el president de CEOPAN, Lorenzo Alonso, han presentat les principals línies de la recerca que es realitzarà. Aquesta se centrarà en tres unitats: un observatori tecnològic sobre la cadena blat-farina-pa, un panel de cata de pa i un tercer projecte basat en la recuperació del sabor tradicional. Àngel Ros ha destacat que la celebració de la reunió del Comitè Científic del Pa a Lleida il·lustra que el Centre de Difusió Tecnològica avança, en paral·lel a les obres de rehabilitació dels edificis en forma d'"H" de Gardeny. Està previst que la primera fase dels treballs acabarà a finals d'octubre.