Foment de la recollida selectiva de matèria orgànica a les botigues de Lleida
Del 15 de novembre al 15 de desembre, tres informadors ambientals visiten els comerços lleidatans per informar-los sobre els residus orgànics
Del 15 de novembre al 15 de desembre, tres informadors ambientals visiten els comerços lleidatans per informar-los sobre els residus orgànics
La Paeria inicia una campanya de foment de la recollida selectiva de matèria orgànica a les botigues, que es realitzarà des del 15 de novembre fins el 15 de desembre, per tota la ciutat. La campanya compta amb un equip format per 3 informadors ambientals que explicaran a cada botiguer quins residus es poden dipositar al contenidor de matèria orgànica, alhora que els lliuraran una clau que permet fer més gran la boca del contenidor -actualment la boca dels contenidors té dues tapes: la tapa normal que està tancada, i una tapa petita que és la que està oberta i te l’objectiu d’evitar que es dipositi altres tipus de residus que no siguin orgànics. Amb aquesta clau, els botiguers podran utilitzar la boca gran, per la qual cosa els serà més fàcil abocar les restes d’orgànica que generin amb la seva activitat comercial. En total, la Paeria té previst de lliurar unes 500 claus.
En total, els 3 informadors visitaran 270 comerços distribuïts segons les següents tipologies: 10% carnisseries, 7% bars, 17% verduleries, 35% restaurants, 10% floristeries, 5% supermercats, 4% peixateries i 12 % altres activitats (forns, pastisseries, etc). A més de lliurar la clau i explicar la tipologia del rebuig orgànic, cada informador recollirà també els dubtes i suggeriments dels botiguers per millorar el servei de recollida de residus. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que "amb aquesta campanya l'Ajuntament dóna resposta a una necessitat dels comerciants lleidatans".
Cada mes es recullen a Lleida 400 tones de matèria orgànica en els contenidors de matèria orgànica, de color marró. Aquests contenidors estan distribuïts per tota la ciutat, al costat dels contenidors d’escombraries de rebuig, de color gris, amb una freqüència d’un contenidor per cada 60 habitants, i col·locats com a màxim cada 100 metres, de manera que cada ciutadà no ha de tenir-los més lluny de 50 metres del portal de casa. Així, s'han dispensat uns 2.000 contenidors marrons arreu de la ciutat.
A Lleida s’ha informat tota la població de Lleida sobre la conveniència de separar la fracció orgànica de la brossa de rebuig perquè això permet obtenir compost i allargar la vida de l’abocador.