Lleidaporc assoleix 7.264 visitants en la primera edició
Àngel Ros: "Lleida ha reforçat la seva capitalitat agroalimentària amb la celebració de la fira".
Àngel Ros: "Lleida ha reforçat la seva capitalitat agroalimentària amb la celebració de la fira".
7.264 visitants, 120 estands i 1.112 assistents a les jornades tècniques són les xifres de la primera edició de la fira Lleidaporc que ha tancat portes aquesta tarda a la capital del Segrià. A banda dels números, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha posat de relleu l'elevada satisfacció dels expositors i els bons resultats de les sessions científiques, entre les quals ha destacat el simposi d'ANAPORC, que ha reunit 750 veterinaris de tot l'Estat.
"Era molt important que la ciutat acollís una fira d'aquestes característiques, perquè el porcí, juntament amb la fruita dolça, és un sector base per consolidar el lideratge agroalimentari de Lleida", ha dit el paer en cap. Àngel Ros ha subratllat que el primer Lleidaporc ha coincidit amb l'anunci de la concessió a la Universitat de Lleida dels reivindicats estudis de Ciències i Salut Animal.
Els visitants han acudit des de quinze de les disset comunitats autònomes espanyoles i s'ha arribat a un 1% d'estrangers (de França, d'Alemanya, d'Holanda, d'Itàlia i de Portugal). A més dels 750 participants al simposi d'ANAPORC, les altres sessions tècniques han comptat amb la presència de 362 persones. El president d'ANAPORC, el veterinari José Manuel Sánchez Vizcaíno, ha qualificat la reunió a Lleida com la millor que s'ha fet en la història d'aquesta associació de porcicultura científica. Sánchez Vizcaíno ha anunciat que els propers dies es presentarà un decàleg amb el nom de Lleida que recollirà les bones pràctiques per actuar davant la PRRS, la principal malaltia a la qual han de fer front els professionals del sector.
Així mateix, Àngel Ros ha qualificat com a molt positiva la coincidència de la fira i del simposi d'ANAPORC amb el lliurament dels premis Porc d'Or, promoguts per l'IRTA, que es fallen aquesta nit a Lleida en el decurs d'un sopar presidit per la ministra Elena Espinosa.