La Paeria i l'obra social La Caixa instal·laran dues cibercaixes adreçades a conciliar la vida laboral i familiar
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el delegat de la Caixa, han signat avui el conveni de col·laboració que permet desenvolupar el programa
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el delegat de la Caixa, han signat avui el conveni de col·laboració que permet desenvolupar el programa
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Delegat General de la “la Caixa” a Lleida, Joan Ramon Fuertes, han signat avui un conveni de col·laboració per posar en marxa el programa "CiberCaixa: Quedem després de classe".
Aquesta iniciativa, impulsada per l’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb la Paeria, té com a finalitat afavorir el desenvolupament global dels menors lleidatans per mitjà de la instal·lació d’aules multimèdia en dos recintes de la capital amb la finalitat que els infants puguin rebre formació no reglada i realitzar activitats extraescolars.
L'objectiu del programa és que els nens i nenes estiguin acompanyats quan acaben les classes a l’escola fins que la família els pot recollir, a més de crear espais de relació i comunicació a Lleida que funcionin en horaris extraescolars i vacacionals.
Cadascun dels equipaments disposarà de recursos i activitats de caràcter lúdic i educatiu que fomentin l’accés a les tecnologies de la comunicació i la informació en espais específics.
"Creiem que la funció de l'educació depassa l'horari escolar i aquestes aules suposen una aportació social important en tot allò que complementa l'ensenyament que arriba als infants en horari lectiu", ha destacat l'alcalde. Per la seva banda, el delegat de la Caixa a Lleida, Joan Ramon Fuertes, ha posat de manifest la voluntat de l'entitat de "donar suport a la conciliació entre la vida laboral i familiar en els entorns on és més dificultosa".
Dos espais integrats
El programa preveu la instal·lació per part de l’Obra Social “la Caixa” de 2 CiberCaixes a Lleida a dos centres municipals als barris de la Mariola (c/ Músic Vivaldi) i al Centre Històric, al carrer Companyia.
Cadascuna de les aules CiberCaixa tindrà una superfície de 60 m2 aproximadament i constarà de tres espais integrats:
- Espai d’informàtica: les tecnologies de la informació i la comunicació ofereixen una finestra oberta al món. Dins d’aquesta àrea, els infants i els joves podran relacionar-se a través dels recursos informàtics.
- Espai de lectura i audiovisuals: una zona equipada amb llibres, diaris i equips audiovisuals que estaran a l’abast de tots els usuaris de les CiberCaixes.
- Espai infantil: una zona dotada amb mobiliari, recursos específics i activitats especialment adreçades als més petits.
Un compromís amb les necessitats socials
“la Caixa” és la primera fundació social privada de Espanya, la segona d’Europa i la cinquena del món per volum de pressupost segons dades homologades per l’European Foundation Centre.
El Pla Estratègic 2007-2010 de "la Caixa" per a la seva Obra Social, impulsat pel President de la “la Caixa” i de la Fundació “la Caixa”, Isidre Fainé, suposa que la inversió social en els propers quatre anys, arribarà als 2.000 milions d’euros, amb l’objectiu d'arribar als 25 milions de beneficiaris anuals.
Aquest Pla Estratègic ratifica el compromís de l’entitat financera amb la seva Obra Social i impulsa nous programes, com el programa de Pobresa Infantil, al qual destinarà més de 300 milions d’euros. Els immigrants, els joves i gent gran amb dificultats per a accedir a un habitatge o les persones amb dificultats per a integrar-se al mercat laboral seran alguns dels col·lectius beneficiaris de les noves iniciatives de l’Obra Social en els propers anys.
L'Ajuntament de Lleida porta una llarga trajectòria de treball dins el camp de la promoció de les persones i de manera molt específica en la millora de qualitat de vida de tota la ciutadania i molt especialment d’aquells col·lectius més vulnerables. Aquest any precisament, s’han celebrat els 25 anys de Serveis Socials a la Paeria.
La Paeria potencia diferents projectes i programes adreçats d’una manera molt especial a la infància i l’adolescència promovent tant la conciliació de la vida familiar i laboral com la prevenció de possibles escletxes que facilitin conductes exclusives.
Entre els diferents projectes i programes adreçats a la infància i la joventut cal destacar: servei maternoinfantil, centres oberts, casals infantils, casals de vacances, dinamització esportiva, telecentres, ralet-ralet, casals de joves, centre d’informació juvenil, calidoscopi, el mercat, prevenció de drogodependències, etc.
L’acord que han signat avui les dues parts té una vigència de 4 anys.