La Paeria convida a visitar la Mitjana aquestes festes
Visites guiades al parc i a l'exposició "Som Aigua", al Centre d'Interpretació
L’Ajuntament de Lleida organitza aquest Nadal activitats educatives a la Mitjana adreçades a petits i grans per coneixer millor el medi ambient de forma divertida. Els regidors Josep Barberà i Joan Gómez han presentat el programa i han convidat a descobrir el parc durant l'hivern, coincidint amb la presència de nombroses aus migratòries del nord d'Europa. A més de recórrer la Mitjana, es pot visitar l'exposició "Som Aigua" al Centre d'Interpretació.
Visita guiada: "La Mitjana, a l’hivern"
Dissabtes, diumenges i festius a les 12 h (excepte 25 de desembre i 1 de gener). Itinerari guiat per conèixer sobre el terreny la història, els valors naturals, paisatgístics i socials de l’ecosistema de ribera. Quan els arbres han perdut les fulles, és un bon moment per descobrir els altres habitants del Parc i altres imatges sorprenents. A la Mitjana es refugien nombrosos ocells aquàtics que migren des del nord d’Europa, fugint de les aigües glaçades. Aquí troben tranquil·litat i aliment per passar l’hivern.
Audiovisual "El Parc de la Mitjana"
Tots els dies de la setmana a les 10.45, 11.45 i 12.45 h
Una projecció per entendre la història d’aquest espai singular i la seva importància com a ecosistema natural dins la plana de Lleida.
Exposició “Som aigua, la nova cultura de l’aigua”
Oberta tots els dies de la setmana de 10 a 14 h.
Visita guiada a l’exposició: tots els dies a les 10:30, 11:30, 12:30 i 13:30 h
L’aigua és un bé natural que forma part del planeta, però no sempre és fàcil obtenir-ne i disposar-ne per cobrir les necessitats humanes. Des de l’antiguitat, les persones han hagut d'inventar diversos sistemes per apropar-se a l’aigua i controlar-la per al seu consum. Un repàs a les obres hidràuliques que ens en garanteixen l’ús és una altra cara destacable de la mostra, que es completa amb els sistemes de potabilització i distribució fins als domicilis.
És a partir del fet d’obrir l’aixeta que comença la responsabilitat ciutadana de fer-ne un ús racional i solidari, que és la base de la nova cultura de l’aigua. Una cultura que ha de començar per l’estalvi i per evitar al màxim les contaminacions industrials i urbanes que la societat està obligada a corregir amb una bona xarxa de depuradores. I és que la salut personal i la de l'entorn natural depenen directament de la qualitat de l’aigua: "Som aigua".