Nada en la línea, dimecres a Cafè Curt
Curtmetratges al Cafè del Teatre de l'Escorxador cada darrer dimecres de mes
Curtmetratges al Cafè del Teatre de l'Escorxador cada darrer dimecres de mes
Cafè Curt presenta aquest dimecres el curt Nada en la linea, co-dirigit per la lleidatana Judit Porta i Jesús Muñoz. La sessió es completarà amb una selecció de curtmetratges andalusos. Les projecccions del cicle, organitzat per Res Non Verba i l’Ajuntament de Lleida, tenen lloc cada darrer dimecres de mes al Cafè del Teatre, a les 21.30 h. L'entrada és lliure.
Al final d’aquesta temporada, Res Non Verba atorgarà al millor treball local dels anys 2007 i 2008 el guardó que porta el nom de l'entitat.
Nada en la línea
El mar només retorna als necis...
...una història que camina entre la fantasia i la realitat.
Gènere: ficció / drama
format: betacam SP
durada: 12 min.
ROBERTO és un cec vell i solitari castigat pel record de la seva dona morta, engolida per la mar. Viu a la platja intentant que algú l’ajudi a anar a la seva cerca. La seva ceguera el fa feble i un grup de joves brètols en fan burla. ODI, el més petit d’ells, en sent compassió. Les bromes, força desagradables i la desesperació d’en ROBERTO per endinsar-se a la mar els conduiran a un desenllaç dramàtic.
FITXA ARTÍSTICA
Cec........................Ramon Enrich Borrellas
Pescador.................Kubala
Nen........................Óscar Espanya
Noi gran..................Héctor Espanya
Noi jove..................Pol Porta
Gossa.....................Mora
FITXA TÈCNICA
Direcció..................Judit Porta i Jesús Muñoz
Guió.......................Judit Porta
Producció................Judit Porta
Imatge...................Carlos Díaz
Muntatge................Jesús Muñoz
So..........................Ricard Clos
Format....................Betacam SP
Durada....................11 min
Any de producció......2007
Els directors
JUDIT PORTA, nascuda a Lleida el 1974, va ser formada com a periodista i amb estudis dramàtics a la sala Beckett. Aquest és el seu primer guió cinematogràfic, producte d’un taller a l’EICTV, l’escola de cinema de San Antonio de los Baños a Cuba, una de les més prestigioses del món. És una història molt intensa amb un particular univers, reflex d’allò més personal de d’autora.
JESÚS MUÑOZ, nascut a Barcelona el 1971, està format a l’EMAV de Barcelona i a San Antonio de los Baños, Cuba, i és operador de càmera i editor de televisió. Aquesta és la seva primera direcció dramàtica.
Curtmetratges d'Andalusia
Ja fa dos anys, una sessió Cafè Curt va anar dedicada al panorama del curtmetratge d’Andalusia. En aquest temps la producció d’allà, una de les més inquietes de l’estat, no ha parat de donar nous productes i reclama una nova sessió. Per aquest motiu, el passi se centrarà en les distincions als millors treballs andalusos atorgats pel festival de Màlaga.
La dama en el umbral, del director Jorge Dayas, premi a Màlaga com a millor curt andalús d’animació. Tracta la història d’un grup de mariners que es reuneixen per fer un sopar molt especial, tot rememorant un naufragi en el que van sobreviure tots plegats.
Los 10 pasos, de Darío Paso, millor curtmetratge segons el jurat de Màlaga, recrea un dol a mort a la Sevilla de 1804, on els dos participants, lluny de tenir el comportament heroic i honrós que se li suposa a l’aristocràcia, fan de la seva por el punt de partida d’una comèdia histriònica i molt divertida.
Escamas de caballa, de Rafa Montilla, és el premi del públic en el mateix certamen, tot i ser un producte en absolut professional. Rodat amb una video-càmera i en primera persona, un drogoaddicte explica com és vol convertir en un autor de culte amb la petita càmera que acaba de robar.
Completaran la nit, el curt El pollo que se muerde la cola, un curt basat en el gran tòpic andalús, el gafe. Dirigit per Àlex Calvo-Sotelo.