Els infants del CEIP Antoni Bergós aprenen cuina amb els paradistes dels Mercats Municipals
En la sessió celebrada ahir van conèixer les propietats d'aliments com el bacallà i van fer pa d'olives
En la sessió celebrada ahir van conèixer les propietats d'aliments com el bacallà i van fer pa d'olives
La regidora de Comerç, Mercats i Consum, Dolors Arderiu, va assistir ahir a la segona sessió del Taller de cuina que ofereixen els paradistes dels mercats municipals de Balàfia i Ronda Fleming al CEIP Antoni Bergós de la partida de Butsènit de Lleida.
En el Taller es van explicar les propietats nutritives d'aliments com el bacallà, el congre i les llegums i es va fer pa d’olives, a càrrec de la parada "El Tauró, Bacallà Llegums Salums i Conserves" del mercat municipal de Balàfia.
El Taller s’emmarca en el programa de Projectes de participació dels pares i mares del centre, i ha estat iniciativa de Mª José Escolà, mare de l’escola i paradista del mercat municipal de Balàfia. El projecte ha tingut una gran acceptació tant per part dels alumnes a qui va adreçat ( des de P-3 a 6è) com dels pares i mares.
El dimecres passat va tenir lloc el Taller de fruites amb fondue de xocolata i pizzes a càrrec de la parada "La Creperia" del mercat municipal de Balàfia; i encara resten les sessions en què es faran receptes amb peix, fruites i verdures i bolets.
Els principals objectius del projecte són:
- Conèixer aliments a través dels sentits.
- Iniciar-se en nocions bàsiques d’alimentació, nutrició i salut.
- Gaudir en l’elaboració de receptes.
- Fomentar hàbits de consum equilibrats.
- Conèixer la tasca que duen a terme els paradistes dels mercats municipals de Lleida.