Alba G. Corral, Anna Carreras i Laura Ginès, caps de cartell d’Intangible
La segona edició d’INTANGIBLE. Festival d’art_tecnologia tindrà lloc del 25 al 29 d’octubre a Lleida amb una quinzena d’artistes destacats en art generatiu, algorisme, live coding i intel·ligència artificial
La segona edició d’INTANGIBLE. Festival d’art_tecnologia tindrà lloc del 25 al 29 d’octubre a Lleida amb una quinzena d’artistes destacats en art generatiu, algorisme, live coding i intel·ligència artificial
INTANGIBLE_festival d’art_tecnologia presenta el line up de la segona edició amb Alba G. Corral, Anna Carreras i Laura Ginès, tres artistes destacades del món de l’art visual. Alba G. Corral és una artista que desenvolupa la seva obra artística per mitjà dels visuals en directe, eines digitals i la instal·lació, explorant narratives abstractes. Anna Carreras és una codificadora creativa i artista digital interessada en l'experimentació de la comunicació interactiva centrant el seu treball en l'ús d'algorismes generatius, codi creatiu i tecnologia. Laura Ginès és artista audiovisual que centra la seva pràctica professional en les narratives de la imatge en moviment i l’animació experimental.
Antònia Folguera, Miguel Puertas + Zónula, Núria Andorrà, Björt Rùnars, Juan Zamora, Chema Madoz, Roger Pibernat + FRAMES, Érik Bullot, Pau Subirós i PoleTwo completen el cartell de la segona edició del festival, que enguany se centrarà en els àmbits de l’art generatiu, l’algorisme, el live coding i la intel·ligència artificial.
L’edició d’enguany s’obre, en efecte, a nous plantejaments artístics fonamentats en la tecnologia més actual. L'art generatiu és un estil d'art, un procés algorítmic que genera noves formes, idees, patrons, colors, etc., el qual proposa possibilitats de creació il·limitades. A diferència d'un artista convencional, les facilitats que ofereix aquest art són moltes, ja que els artistes d’art generatiu es recolzen en ordinadors per processar i crear un nou resultat. El live coding és una pràctica i forma d'escriure música amb codi font (un llenguatge de programació interpretat) per generar àudio, so i imatge. Cal destacar que en una presentació de live coding el codi s'exposa perquè el públic el pugui veure, de manera que s'obre la possibilitat de llegir i/o visualitzar els codis al costat de l’audició.
En aquesta nova edició d’INTANGIBLE. Festival d’art_tecnologia la ciutat de Lleida es tornarà a convertir en un laboratori creatiu d’actualitat. Instal·lacions artístiques, performances audiovisuals, concerts, tallers, conferències i activitats per a professionals i familiars, entre d’altres, conformen la programació del festival d’art i tecnologia que promou l’Ajuntament de Lleida i que s’anunciarà el proper 5 d’octubre, amb motiu de la inauguració de les instal·lacions i obres artístiques que formen part de la secció d’Intangible_lab (del 5 al 29 d’octubre)
Imatge d’Intangible
La imatge de la segona edició del festival ret homenatge al científic Joan Oró, en commemoració al centenari del seu naixement, però sense deixar de banda els conceptes principals que inspiren l’esdeveniment, l’art i la tecnologia. La imatge ha estat elaborada per l’estudi de disseny multidisciplinari Taller Torrents, format per David Torrents, Emerson Blanco i Ainara Martí.
El festival, dirigit per Antoni Pinent, curador d’art contemporani i artista multidisciplinar, està organitzat per l’Ajuntament de Lleida i compta amb el suport de la Fundació La Caixa, la Fundació Sorigué, la Fundació Joan Oró, la Universitat de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb la Diputació Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.