Assaig obert del mestre Jordi Savall a l’Auditori Enric Granados
Aquest divendres, 28 d’abril, a les 19 hores
L’entrada és gratuïta però cal recollir-la prèviament a partir de les 17 hores el mateix dia a la taquilla
Aquest divendres, 28 d’abril, a les 19 hores
L’entrada és gratuïta però cal recollir-la prèviament a partir de les 17 hores el mateix dia a la taquilla
La residència artística que el mestre Savall ha estat duent a terme durant aquesta setmana a l’Auditori Municipal Enric Granados finalitza aquest divendres, 28 d’abril, dia en què s’ha programat un assaig obert (tutti), a les 19 hores.
L’entrada és gratuïta per a totes les persones que vulguin assistir-hi però caldrà que la recullin prèviament, a partir de les 17 hores, a la taquilla de l’Auditori. Les entrades, no numerades, s’aniran donant per ordre d’arribada fins a completar l’aforament de la sala. Es donaran màxim 4 entrades per persona. Sense entrada no es podrà entrar a l’assaig.
El mateix divendres, a les 18 h, a la mateixa sala 1, hi haurà una breu comentari-presentació per part del Mestre Jordi Savall, amb una durada aproximada de 20 minuts.
Un cop s’acabi la presentació, es buidarà la sala fins que es permeti passar per assistir a l’assaig de les 19 h.
Primera residència artística de Jordi Savall a Lleida
Aquesta ha estat la primera vegada que el reconegut violagambista i director Jordi Savall ha portat la seva orquestra, Le Concert des Nations, i el seu cor, La Capella Nacional de Catalunya, a la capital de Ponent per preparar la producció de la Missa Solemnis de Ludwig van Beethoven i per dirigir els assajos d’aquesta obra simfònico-coral de grans dimensions, interpretada per 88 músics a l’escenari: 48 membres de l’orquestra i 40 cantants al cor.
D’aquests quasi centenar de músics que hi participen, 50 són músics joves de menys de trenta-nou anys que han estat seleccionats per formar part de l’acadèmia professional (Young Orchestra and Choir Professional Academy – YOCPA) que Savall organitza amb la Fundació Centre Internacional de Música Antiga i el cofinançament de la Unió Europea.
Ludwig van Beethoven va compondre la Missa Solemnis entre el 1819 i el 1823, ara fa dos-cents anys, per la consagració com a arquebisbe del fill de l’emperador Leopold II, que, a més, era deixeble seu. Després d’haver portat en gira i enregistrat les nou simfonies d’aquest compositor entre el 2019 i el 2021, amb un elogi unànime de la crítica internacional, Jordi Savall aborda aquesta obra romàntica de dimensions interpretatives (88 músics) i de durada (75 minuts) semblants a la Novena Simfonia amb una factura sonora que busca restituir al públic contemporani el so original de la partitura. Pels papers solistes compta amb la soprano Rachel Redmond, la mezzosorprano Olivia Vermeulen, el tenor Martin Platz i el baríton Manuel Walser.
Després d’aquesta primera acadèmia de preparació que s’ha realitzat a Lleida, tindrà lloc una altra de perfeccionament que es realitzarà al maig i que inclou la gira de concerts amb la interpretació de la Missa Solemnis a l’Auditori de Barcelona (18/05), a la Frauekirche de Dresden (20/05) i a la Philharmonie de París (22/05) i amb l’enregistrament d’aquesta obra a l’església del Castell de Cardona.