Continua l’experiència sobre el terreny dels 20 joves de Lleida als campaments de persones refugiades al Sàhara
Continua l’experiència sobre el terreny dels 20 joves de Lleida als campaments de persones refugiades al Sàhara. Un dels punts forts de l’experiència és la visita a la Mitja Lluna Vermella i al magatzem que gestiona l'arribada i el repartiment dels aliments dins el programa del Banc mundial d'Aliments. Els i les joves de Lleida estan confeccionant un mural dibuixat a la paret amb els nens i les nenes dels campaments.
De la mà de l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida i de l’entitat Sàhara Ponent, el grup de 20 nois i noies de diferents centres educatius de la ciutat continua vivint en primera persona l’experiència als campaments de persones refugiades sahrauís.
Els joves han conegut les famílies amfitriones amb qui conviuen i van ser rebuts per les autoritats locals que els van explicar el funcionament i l’organització dels campaments. També van poder visitar l’hospital i alguns dispensaris mèdics i poder conèixer el funcionament d’un sistema de salut que s’encarrega d’atendre milers de persones en dures condicions.
L’experiència als campaments ha continuat amb visites al casal de la dona on hi ha llocs per a la formació i també esbarjo per a les noies joves dels campaments. A més, s’ha fet una visita al Bubisher, un espai on els infants van a jugar i a llegir i on els i les joves de Lleida estan confeccionant un mural dibuixat a la paret que pinten amb els nens i les nenes dels campaments.
L’experiència als campaments permet conèixer projectes finançats com per exemple una bugaderia, horts o una pizzeria. I també altres recursos com el museu de la resistència o el museu de la memòria històrica del conflicte sahrauí.
Un dels punts forts de l’experiència és la visita a la Mitja Lluna Vermella, magatzem que gestiona l'arribada i el repartiment dels aliments dins el programa del Banc mundial d'Aliments.
La comitiva lleidatana tornarà el proper dia 10 de febrer. L’activitat s’emmarca en el projecte de ‘Cicles Formatius a Terreny’ i hi participen nois i noies de diferents centres educatius de la ciutat de Lleida, que reben formació en matèria de cooperació Internacional, ajut oficial al desenvolupament, les causes estructurals de la pobresa, estereotips i tòpics, sobre l’enfocament de gènere basat en Drets humans i sobre la defensa dels Drets Humans de les persones.
El projecte “Cicles formatius a Terreny” és un projecte de formació i sensibilització per a la solidaritat dirigit a l’alumnat i professorat de Cicles Formatius de Grau Superior que inclou un viatge a un campament de persones refugiades Sahrauís a Tindouf, Algèria.