Imatge d'arxiu de tasques de formació en horticultura.

Curs de producció d’horta biointensiva i regenerativa a Lleida, en el marc del projecte Viver d'Agricultors de Rufea

S’impartirà des del 27 de setembre fins al 25 d’octubre i comptarà amb parts teòriques i pràctiques, de la mà de diferents experts i empresaris agrícoles

S’impartirà des del 27 de setembre fins al 25 d’octubre i comptarà amb parts teòriques i pràctiques, de la mà de diferents experts i empresaris agrícoles

L’Ajuntament de Lleida i l’Escola de Capacitació Agrària d’Alfarràs del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, inicien el proper 27 de setembre el curs “Gestió de projectes d’Horta Biointensiva en superfície reduïda”.

L’objectiu del curs és oferir una formació teòrica i pràctica per a la gestió de finques d’hortalisses ecològiques amb el sistema biointensiu. El sistema biointensiu es basa en la restauració de la fertilitat del sòl i en una bona planificació de les plantacions, base per a poder obtenir un elevat rendiment. És una estratègia innovadora orientada a finques professionals de petita dimensió.

Durant el curs, els i les participants coneixeran de primera mà tres empreses de producció d’hortalisses que posen en pràctica tècniques biointensives i regeneratives. També es tractaran altres elements a tenir en compte de cara a fer viable l’activitat, com les infraestructures necessàries, les tècniques de cultiu, la planificació i la gestió econòmica, gràcies a diferents experts en el sector.

Aquesta formació, que es durà a terme durant els dies 27 de setembre, 4,11,18, 19 i 25 d’octubre, inclou sessions teòriques i pràctiques i s’orienta a agricultors professionals, a persones que es plantegen emprendre un nou projecte agrari i a persones interessades en l’horticultura. Es realitzarà a les instal·lacions del Parc Agrobiotech de Gardeny.

El curs s’emmarca en el projecte  “Viver Agricultors de Rufea - Espai test de Ponent”, que impulsa la Paeria, per donar suport a emprenedors que vulguin endegar un projecte agrari a l’Horta de Lleida. El projecte inclou l'accés a finques agràries, maquinària i l’assessorament.

Per més informació es pot accedir al següent enllaç  i per inscriure’s al curs es pot omplir aquest formulari. També es pot trucar al telèfon 973 760100.