El Centre d’Art La Panera presenta una nova programació amb quatre espais i exposicions
El Centre d’Art La Panera ha inaugurat el seu nou programa expositiu amb quatre propostes diferenciades, instal·lades als quatre espais que ofereix l’equipament. Les propostes del cicle marquen una nova etapa d’arrelament des del territori i l’àmbit local però amb un enfocament d’expansió i universalitat
El Centre d’Art La Panera ha inaugurat el seu nou programa expositiu amb quatre propostes diferenciades, instal·lades als quatre espais que ofereix l’equipament.
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha assistit a aquest acte inaugural i ha celebrat la posada en marxa d’aquest nou cicle. També han estat presents el primer tinent d’alcalde, Toni Postius; el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant; i, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull.
L’alcalde ha felicitat pel programa al nou director de La Panera, Christian Alonso, que també ha exercit com a comissari a les mostres sota els títols de “Imaginaris multiespecies #Terres de Lleida” i “Simon Contra. Misticisme tecnopop”, que ocupen respectivament els anomenats “Espai 0” i “Espai 1”.
“Alba Feito. El desig és una línia que no s’acaba” està situat a l’”Espai transversal” i n’ha tingut cura la Gisela Chillida. Així, la mostra de “Mariona Tolosa Sisteré + equip Pantera. Vides compartides. Dins i fora” a cura d’Helena Ayuso ocupa l’Espai MiniPanera.
“Imaginaris multiespecies” és una exposició col·lectiva que respon a la insostenibilitat mediambiental i social actual, i que ens convida a imaginar comunitats on els humans no viuen separats de l’entorn, sinó que mantenen relacions amb un món més ampli; unes relacions que són alhora vitals i letals, germinatives i destructives, constitutives i amb conseqüències.
L'obra de l’artista de La Portella Simon Contra en l’exposició “Misticisme tecnopop” s’inscriu dinsla genealogia d’artistes que s’interessen pel que és espiritual, esotèric i ocult. Per mitjà de la pintura, el vídeo i la instal·lació, l’artista revisa, reelabora i crea icones religioses i paganes, misteris teològics i mundans, devocions personals i socials.
Les obres de l’Espai Transversal d’Alba Feito amb “El desig és una línia que no s’acaba” ofereixen un erotisme multiforme, polític i contracultural. Al·legories del desig dissident, els dibuixos sobre làtex i ceràmica presentats en aquesta exposició posen en perill l’imaginari lúbric hegemònic
L’exposició de Mariona Tolosa i l’equip de la revista Pantera a l’Espai MiniPanera busquen acompanyar la infància a connectar-se amb la natura per entendre’s com a part d’aquesta, i així estimar-la i protegir-la com el nostre propi ecosistema de vida.
Les quatre exposicions es podran veure fins al pròxim 28 de maig.
El Centre d’Art La Panera és un equipament públic, fruit de la cooperació entre l’Ajuntament de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s’integra dins la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya. A més, aquest any es commemora el 20è aniversari de la seva inauguració. La Panera vetlla per la creació del territori, reflecteix i posa en circulació una cultura crítica, i facilita espais d’intercanvi a partir dels interessos divergents que travessen l’àmbit local, amb la finalitat última de potenciar encara més la vinculació entre aquests, les propostes del centre i l’escena artística global.