El Consell Municipal “Lleida Social” promou un model de ciutat amb una integració real de les persones
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha subratllat la importància de tenir cura de les persones actuant amb proximitat, qualitat humana i professionalitat. En les polítiques municipals, ha destacat el treball en xarxa amb les entitats per garantir la igualtat en l’accés als serveis socials
El paer en cap, Miquel Pueyo, ha subratllat la importància de tenir cura de les persones actuant amb proximitat, qualitat humana i professionalitat. En les polítiques municipals, ha destacat el treball en xarxa amb les entitats per garantir la igualtat en l’accés als serveis socials
Els membres del Consell Municipal “Lleida Social” s’han reunit aquest dimecres en el que ha estat el primer plenari d’aquest òrgan per explicar el treball que s’ha fet des que es va constituir, fa un any, i les accions que es preveuen fer. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha presidit el consell a la sala Alfred Perenya, amb la presència de mig centenar de professionals del sector i representants d’entitats socials de la ciutat.
L’alcalde ha agraït el compromís amb aquest òrgan de participació per, a través dels diferents fòrums de debat, consensuar temes estratègics de ciutat. Pueyo ha assegurat que el tercer sector és una part essencial de la societat i s’ha d’afavorir que formi part en la planificació de les polítiques socials. L’objectiu és contribuir en la garantia de la llibertat, la dignitat i el benestar de les persones, sabent que és un propòsit ambiciós i que requereix de temps i recursos.
En les paraules de benvinguda, el paer en cap ha plantejat el model de ciutat cap al qual es vol tendir, amb qualitat humana i inclusiva, amb un treball en xarxa que sigui innovador i proactiu. Pueyo ha recordat que tothom pot necessitar en algun moment de la vida els serveis i els recursos d’atenció i suport social. Per això, s’ha de vetllar per garantir l’accés als serveis socials, tenint en compte que l’ajuntament és l’administració més propera. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat la professionalitat i la proximitat de l’equip tècnic de l’àrea social.
També ha traslladat la felicitació a la Regidoria per l’organització del Comitè d’Ètica de Serveis Socials, que porta el nom de Lourdes Zanuy, per reconèixer la seva trajectòria i la forat empremta.
La regidora Sall ha remarcat la funció del consell, que ha aglutinat en un únic òrgan els diferents espais que hi havia per donar continuïtat a la transversalitat i potenciar el treball col·laboratiu entre institucions i organitzacions implicades en aquest sector.
En relació als punts de l’ordre del dia, s’ha parlat de la creació de l’observatori social de la ciutat, per compartir mirada, coneixements metodologia de treball en el treball comunitari per a la inclusió social. S’ha posat en relleu el nou model d’atenció a infants i llurs famílies en situació de risc, a través del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) que incorpora un acompanyament integral. I ha tractat el sensellarisme, ja que s’ha fet la proposta de fer un estudi per saber el model d’atenció necessària per adequar-se a la realitat del moment.
En el marc del Consell Municipal Lleida Social, s’ha donat compte del treball realitzat als grups de treball sectorials, tant al de +65, de l’àrea de promoció de les persones grans, com al de les persones amb discapacitats. Igualment, la Comissió de persones en situació de prostitució i detecció de tràfic d’éssers humans ha explicat les tasques que ha desenvolupat.