El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema distingeix les òperes primes de les directores Antonina Obrador i Marta Romero
La realitzadora mallorquina Antonina Obrador és la directora de Quest, que ha rebut el premi al millor llargmetratge, dotat per la Fundació Horitzons 2050
La cineasta de Benicarló Marta Romero obté el premi al millor llarg documental amb Toda una Vida
La realitzadora mallorquina Antonina Obrador és la directora de Quest, que ha rebut el premi al millor llargmetratge, dotat per la Fundació Horitzons 2050
La cineasta de Benicarló Marta Romero obté el premi al millor llarg documental amb Toda una Vida
El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema ha lliurat avui a Lleida el guardó al millor llargmetratge de ficció a la pel·lícula Quest, òpera prima de la directora mallorquina Antonina Obrador. El jurat, integrat per Pere Gaviria, Alexia Muiños i Lucia Tello, ha distingit aquest thriller psicològic que reflexiona sobre el dol i la masculinitat i que protagonitzen Enric Auquer i Laia Manzanares.
Obrador ha recollit el premi de mans d’Antoni Gelonch, president de la Fundació Horitzons 2050 que, enguany per primera vegada, ha dotat el premi metàl·lic del guardó.
La sala Screenbox de Lleida ha acollit aquest migdia la sessió de cloenda i anunci del palmarès del certamen. A l’acte han assistit la regidora de Cultura i Promoció Econòmica de la Paeria, Pilar Bosch, la vicepresidenta 2ª de la Diputació de Lleida, Sandra Castro, Antoni Gelonch i les regidores Neus Caufapé i Jordina Freixanet.
Documentals guardonats
Toda una vida, òpera prima de la realitzadora de Benicarló Marta Romero ha rebut el premi al millor llarg documental d’acord amb el veredicte del jurat integrat per Daoud Sarhandi-Williams, Marina Rúbies i Núria Jové. La cinta és el resultat de dotze anys de gravació de la vida dels avis de la directora, marcada en aquest període per l’Alzheimer que va afectar la seva àvia. Més enllà d’aquesta malaltia, el film acaba mostrant una gran història d’amor.
Dins de la mateixa secció, el jurat ha atorgat una Menció per a ¿Cómo te llamabas antes? Y otras preguntas estúpidas, dirigit per Ibán Pàmies, Belén López i Toni Torbellino; un retrat del dia a dia de les persones trans.
Pel que fa a l’apartat de curts documentals, el premi ha estat per a Carmen, sin miedo a la libertad, d’Irene Baqué, sobre la primera associació de dones gitanes feministes, al barri de Las 600 de Cartagena, en lluita contra el racisme i el masclisme sistèmics.
Curts de ficció
El guardó al millor curt de ficció s’ha concedit al treball Has estado, hace tiempo, dirigit per Gerard Oms. El jurat ha concedit una Menció a Anhel de Llum, de la lleidatana Alba Cros.
Pere Gaviria ha destacat la gran qualitat de la secció de curts de ficció i, com a mostra d’això, s’ha decidit lliurar el Premi del Jurat a Hàbitat, d’Elena Escura.
Projecció de cloenda
En la sessió de cloenda, s’ha projectat el curtmetratge Clot, dedicat al procés de transformació de la plaça del Clot de les Granotes, a Lleida, produït per Bòreas Talens.
Som Cinema, produït per Suggeriments S.C.P., compta amb el suport de l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida-Institut d’Estudis Ilerdencs, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat de Lleida i enguany s’ha incorporat la Fundació Privada Horitzons 2050, que ha dotat els 2.000 euros del premi al millor llargmetratge de ficció.