El govern municipal ha endegat un 79% de les 134 mesures pels primers 100 dies de govern
El govern municipal ha endegat ja un 79% de les 134 primeres mesures que es va marcar com a objectiu pels 100 primers dies d’aquest mandat. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presentat el balanç d'aquests tres primers mesos i escaig de mandat i ha destacat que les prioritats han estat” la proximitat, la seguretat, la neteja i l’atenció a les persones”, amb una voluntat expressa “d’escolta activa de la ciutadania”, que ha permès, per exemple, modificar projectes d’obres a petició del veïnat. També ha reclamat a la Generalitat que posi en marxa ja el Pla de Rodalies.
El govern municipal ha endegat ja un 79% de les 134 primeres mesures que es va marcar com a objectiu pels 100 primers dies d’aquest mandat.
El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest matí el balanç sobre aquests tres primers mesos i escaig de mandat i ha destacat que les prioritats han estat” la proximitat, la seguretat, la neteja i l’atenció a les persones”, amb una voluntat expressa “d’escolta activa de la ciutadania”, que ha permès, per exemple, modificar projectes d’obres a petició del veïnat.
“És evident que la feina no s’acaba aquí. Des de la presa de possessió he fet visites i reunions i he participat en 282 actes. Si hi sumem l’activitat de regidors i regidores, la presència del govern ha estat absolutament destacada en la vida social i cívica, amb aquesta voluntat d’escolta activa. Aquest és el gran valor que s’ha reconegut al nou govern. Estar amatents permanentment a les necessitats de la ciutat, dels seus veïns i veïnes, per trobar la resposta adequada i justa a les seves peticions i reivindicacions”, ha afirmat Larrosa. “No prendrem decisions d’impacte sense haver escoltat prèviament les lleidatanes i lleidatans”, ha afegit.
L’alcalde, que ha estat acompanyat pels tinents d’alcalde Begoña Iglesias, Carlos Enjuanes, Cristina Morón i Carme Valls, i les regidores Anna Miranda i Pilar Bosch, ha destacat les mesures que s’han endegat en cadascuna de les cinc àrees estratègiques en les quals s’organitza el govern municipal.
La Ciutat del Bon Govern
En l’àmbit més vinculat al funcionament de l’administració, l’alcalde ha destacat la posada en marxa del projecte “L’Alcaldia als barris”, que ja ha visitat Balàfia i el Secà de Sant Pere i ha permès que els veïns i veïnes plantegin els seus neguits, inquietuds i propostes; la recuperació “amb orgull” del contingut institucional de la Diada Nacional de Catalunya de l’Onze de Setembre; i la reformulació de l’estratègia en relació a les línies de Molt Alta Tensió que volen creuar la ciutat. Al respecte, Larrosa ha anunciat que demà té una reunió a Madrid amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per tractar sobre aquesta qüestió.
La Ciutat Justa
Pel que fa a les mesures de l’àmbit social, Larrosa ha posat en valor la reorganització del Servei d’Atenció Integral (SAI); l’establiment de Punts Lila a les Festes Majors; i l’inici dels treballs per dotar d’un centre cívic al barri del Clot de les Granotes, amb vàries reunions i un preacord per avançar en la revisió del projecte i la seva valoració econòmica.
La Ciutat Saludable
La posada en marxa de la campanya de neteja intensiva “Barri a Barri”; la presentació del projecte de la nova residència de Pardinyes davant de les organitzacions patronals vinculades al sector de les residències; i l’ampliació del nombre de refugis climàtics per combatre la calor; són algunes de les mesures més destacades en aquest àmbit.
La Ciutat de les Oportunitats
El paer en cap ha volgut posar de manifest que s’ha aconseguit rellançar les Festes de la Tardor com un aparador de la creativitat de la ciutat, l’èxit de la recuperació de la Festa del Vi i els avenços que s’han assolit des de la regidoria de Promoció de la Ciutat pel que fa a les estratègies de millora de la imatge de la ciutat.
La Ciutat Segura
Pel que fa a la seguretat i la mobilitat, Larrosa ha posat de manifest que s’han iniciat els tràmits per incorporar 20 nous agents de la Guàrdia Urbana i ja se n’han incorporat 16 de nous al setembre; que s’ha posat en marxa un pla de mesures sobre seguretat en relació a l’estiu i les Festes; s’ha reforçat la seguretat a les zones comercials; i s’ha avançat en transparència i participació en relació amb la mobilitat, per exemple amb la presentació del Pla de Mobilitat de l’estació d’autobusos.
Al marge de les mesures previstes, la Paeria també ha hagut d’assumir altres responsabilitats de govern, ha explicat Larrosa, com la posada en marxa d’un cos d’inspecció, donar resposta a la petició per acollir la col·lecció de Lo Baratillo, impulsar 61 pisos socials a Magraners, convocar el Fòrum de l’Aigua, impulsar la gestió de les zones d’exclusió de caça o els tràmits per al nou catàleg de béns històrics, entre d’altres.
Model de ciutat
Totes aquestes mesures s’incorporaran al Pla d’Acció Municipal per aquest mandat que es presentarà pròximament, ha dit l’alcalde. “El més important és que darrere les mesures hi ha una model de ciutat, hi ha una voluntat de govern i un horitzó d’esperança, que volem projectar a la ciutadania”, ha declarat i ha tornat a reivindicar un major paper de la ciutat al país.
“Lleida havia perdut orgull i capitalitat. En aquests moments, estem en fase que ens sigui reconegut el paper que ha de jugar la ciutat de Lleida. Estàvem desapareguts i no pesàvem políticament. No influíem i d’això hem de dir que passem pàgina. La ciutat reclama tenir un paper transcendent a la vida del país”, ha afegit Larrosa. En aquest sentit, ha reclamat també que la Generalitat executi compromisos pendents com són el nou institut de Cappont, concertar places que permetin fer un centre de dia també a Cappont i el pla de Rodalies.
Pla de Rodalies
En particular, Larrosa ha remarcat la voluntat del govern municipal de ser exigent per reivindicar la millora de la mobilitat ferroviària i les connexions entre els diferents modes de transport a Lleida a Lleida, incloent la línia Lleida-Montsó. “No s’hi val a marejar la perdiu, no podem dir als lleidatans que han d’esperar dos anys més. Lleida és l’única capital que no té pla de Rodalies. Hem de generar una mica de pressió i ser exigents. Ja n’hi ha prou”, ha afirmat. Per aquest motiu, ha reclamat que la Generalitat, com administració competent, elabori aquest pla i en faciliti la seva implantació, d’acord amb el gestor d’infraestructures, que és Adif, i els diferents operadors.