El monòleg “Eso no es amor” sensibilitza contra la violència masclista trencant el mite de l’amor romàntic
Marina Marroquí explica, en clau d’humor, la seva pròpia experiència de violència de gènere i el seu procés de superació
L’activitat, organitzada per l’IMO en el marc de la programació del 25N, s’ha fet avui a La Llotja
Marina Marroquí explica, en clau d’humor, la seva pròpia experiència de violència de gènere i el seu procés de superació
L’activitat, organitzada per l’IMO en el marc de la programació del 25N, s’ha fet avui a La Llotja
El Teatre de La Llotja s’ha omplert aquest matí d’alumnat de diversos centres de secundària per escoltar el monòleg Eso no és amor, a càrrec de Marina Marroquí. L’activitat, que forma part dels actes programats amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, té per objectiu sensibilitzar, especialment el públic juvenil, sobre les violències que afecten a les dones. Marina Guivernau, Cap d’Àrea de Capacitació Professional i Ocupació de l’Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, i la tinenta d’alcalde i regidora de Polítiques Feministes, Carme Valls, han presentat l’acte, que ha comptat amb l’assistència del regidor de Joventut, Educació i Ocupació, Xavi Blanco, i el regidor David Melé.
Valls ha recordat que 8 de cada 10 dones ha patit alguna forma de violència masclista al llarg de la seva vida i ha apel·lat els homes presents a la sala assegurant que també ells han de lluitar contra aquesta xacra. Sobre Marroquí, ha destacat que és una dona molt reconeguda -entre altres, ha rebut el premi Menina Contra la Violència de Gènere i la Medalla al Mèrit policial de la Ciutat de Barcelona- i que és “una veu poderosa” que defensa que “la lluita sobre la violència de gènere ens ha de portar a crear un futur igualitari per a tothom”.
D’altra banda, Guivernau ha remarcat que des de el Grup de Gènere i Igualtat de l’IMO, organitzador de l’acte, es treballa durant tot l’any per a la conscienciació d’aquest “fenomen estructural” que és la violència de gènere.
A Eso no es amor, Marroquí narra la seva pròpia experiència de violència de gènere i el seu procés sobre com va poder superar aquesta situació. En el monòleg, que ja ha explicat davant de 350.000 alumnes, fa un recorregut, a través de l’humor, sobre la societat que ens educa mitjançant canals com la televisió, la música o el cine i fa una crida al pensament crític i la interiorització tòxica de l’amor romàntic. Educadora social i especialista en violència de gènere, ha escrit diversos llibres i ha fet tallers de prevenció i detecció precoç de violència de gènere a joves, a més de formar a professionals de l’àmbit policial, jurídic, sanitari i educatiu en la detecció i intervenció en casos de violència masclista.
Aquesta tarda a les 18 h, la programació de l’Ajuntament de Lleida al voltant del 25N es clourà amb una taula rodona al voltant de l’exposició Dones Invisibles, a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament. La taula estarà moderada per Cristina Sampere – directora de la Fundació Setba -, i comptarà amb la intervenció de les fotògrafes Sandra Balsells, Laura Gálvez- Rhein, Iolanda Sebé i Lurdes Basolí.
No estàs sola. Si tu o una dona que coneixes patiu una situació de violència masclista, us podem ajudar. Truqueu als telèfons gratuïts i d’atenció 24 hores: 016 i 900 900 120 o contacteu amb la regidoria de Polítiques Feministes a través del Centre Municipal d'Informació i Atenció a les Dones. CIAD. - Polítiques Feministes